Košarka

Pešić objavio spisak: Definitivno bez Jokića

  • Извор: Агенције
  • 24.07.2023. 16:30

Selektor Svetislav Pešić obratio se javnosti i konačno otkrio tim će predstavljati Srbiju na Svjetskom prvenstvu koje počinje 25. avgusta.

Na spisku selektora se nalaze: Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Bogdan Bogdanović, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Marko Gudurić, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Aleksej Pokuševski, Aleksa Radanov, Alen Smailagić, Dušan Ristić, Nikola Topić, Boriša Simanić i Uroš Trifunović.

Na spisku nema ni Vasilija Micića.

"Sa Micićem smo dugo razgovarali, zamolio je da preskoči. Imao je mnogo problema sa povredama, potpisao je novi ugovor. Morao je da ostane tri nedjelje u Juti i Las Vegasu, na treninzima novog kluba. Obnovio je povredu ramena, nalazi se na terapijama", rekao je Pešić, a onda progovorio i o Nikoli Jokiću.

"Sa Jokićem je obavljeno nekoliko razgovora. To je jedan od najboljih razgovora koje sam imao sa igračima koji nisu prihvatili poziv. Nije spreman ni fizički ni mentalno da prihvati poziv. Istrošio se i nije spreman da preuzme odgovornost onako kako se njega očekuje", kazao je Pešić, prenosi RTS.


Proslavljeni srpski košarkaš ogorčen: Dovedite strance, ionako smo otišli u tri ...

Proslavljeni srpski košarkaš ogorčen: Dovedite strance, ionako smo otišli u tri ...

Dodao je da će konačnih 12 igrača morati da odredi do 24. avgusta.

Srbija će igrati u Manili u Grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

Dva najbolja tima će u drugoj rundi formirati novu grupi sa dvije ekipe iz Grupe A u kojoj su Angola, Dominikanska Republika, Filipini i Italija.

Srbija će turnir otvoriti 26. avgusta protiv Kine, dva dana kasnije igra sa Portorikom, a potom 30. avgusta sa Južnim Sudanom.

Utakmice druge faze igraće se 1. i 3. septembra, četvrtfinala 5. i 6, polufinala 8, a finale je 10. septembra

Пратите нас и путем Вибера