Selektor košarkaša Srbije

Pešić: Očekujemo Micića, Gudurića, Lučiča i Jaramaza

  • Извор: Б92
  • 08.11.2022. 13:38

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, govorio je na konferenciji za medije.

U petak, 11. novembra i ponedjeljak, 14. novembra, muška "A“ reprezentacija Srbije će igrati dvije veoma važne utakmice u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Protivnici su Velika Britanija i Turska

"Ne možemo da računamo na većinu igrača koji su bili ljetos u timu. Imali smo odlične razgovore sa Partizanom i Zvezdom. Izašli su nam u susret, u tom momentu i oni imaju utakmice Evrolige. Španski klubovi to nisu dozvolili svojim igračima, ali vjerovatno Baskonija i Barselona neće pustiti Marinkovića i Kalinića. Očekujemo Micića i Gudurića, isto važi za Lučića i Jaramaza.", rekao je Pešić.

"Dogovorili smo se da to budu tri igrača iz svake ekipe (Zvezda i Partizan). Nažalost nećemo moći da računamo na Koprivicu, a nemoguće je pozvati nekog drugog jer je do 31. bio rok da prijavimo 24 košarkaša, što smo i uradili. Nedović je zamolio da preskoči prozore jer se ne osjeća da je spreman. On će ovih sedam dana trenirati, nije skroz spreman, a igrač koji nije spreman, bolje je i za njega i za reprezentaciju da ne bude u sastavu. To su momci koje ste vidjeli na treningu. Dobrić se sinoć povrijedio, nije teška, ali zahtjeva mirovanje. Nadam se da će se oporaviti za sutra", kaže Pešić. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.