Селектор кошаркаша Србије

Пешић подржао стварање Професионалне кошаркашке лиге Србије

  • Извор: спортклуб
  • 30.10.2023. 11:47

Светислав Пешић је дао максималну подршку стварању Професионалне кошаркашке лиге Србије од сезоне 2025/26, каже Александар Грујин, директор КЛС.

"На састанку који смо имали говорили смо о двије теме о усклађивању календара КЛС са потребама репрезентације и одлуци Скупштине КЛС о формирању Професионалне лиге Србије донијетој на Старој планини пред почетак сезоне", истиче Грујин.

Директор КЛС наглашава да је за КЛС интерес репрезентације увијек био приоритет, тако је и овог пута када предстоје Олимпијске игре. О разговорима поводом лиге која би требало да се формира за двије године је рекао:

"Договор је да се направи платформа са којом ће да се изађе пред клубове. У њој би од почетка до краја играли сви наши клубови, рачунајући наравно и оне највеће. То је неопходно због развоја и масовности српске кошарке, јер у Лесковцу, Краљеву, Ужицу, Ваљеву, Вршцу и свим другим великим центрима сви желе да виде Партизан и Црвену звезду. Истовремено, циљ нам је да се кроз наше такмичење оствари проходност ка ФИБА такмичењима и Еврокупу", каже Грујин.

Идеја је, наглашава, наишла на пуну подршку селектора Пешића.

"Одушевљен је идејом и дао је максималну подршку. Прихватио је да буде један од чланова Радне групе и активно учествује у пројекту. Уз њега, у овом тијелу би требало да буду представник савеза, представници наших највећих клубова, чланови из клубова КЛС и менаџмента лиге", навео је Грујин.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм