Selektor

Pešić poslije "raspada" Srbije: Nije ovo tako strašno, naredni meč je kao finale

  • 01.09.2023. 12:59

Košarkaši Srbije doživjeli su bolan poraz od Italije u prvom kolu druge grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Manili, pošto su "azuri" u dramatičnoj završnici stigli do trijumfa 78:76.

Selektor Srbije Svetislav Pešić istakao je nakon meča da njegovi igrači sada moraju da se okrenu meču u nedjelju protiv Dominikanske Republike i da njegov tim i te kako ima za čim da žali.

Velika prednost pa raspad: Novi poraz Srbije od Italije!

Velika prednost pa raspad: Novi poraz Srbije od Italije!

"Znali smo da ćemo igrati težak meć protiv sjajnog tima poput Italije. Nismo kontrolisali našu igru, pogotovo u momentu kada smo imali dobar rezultat i dobar ritam utakmice. Kao i uvijek htjeli smo pobjedu, ali moramo pobijediti posljednju utakmicu protiv Dominikane. Imaćemo dovoljno vremena. Igramo meč za dva dana. Dovoljno vremena da se regenerišemo psihički i fizički i da se pripremimo", počeo je Pešić.

"Naravno da je utakmica protiv Italije bila važna zbog nas iz puno razloga, ali najviše jer možemo da sami odlučujemo svoju sudbinu. Izgubili smo dva razlike što nije tako strašno, ali strašno je što nismo iskoristili taj momentum. Znamo zašto je teško igrati protiv Italije, ali sada nas očekuje posljednja utakmica u grupi i ona određuje našu sudbinu na Svjetskom prvenstvu. Dobra je situacija da imamo vremena za razliku od utakmice kad nismo imali ni 24 sata da se pripremimo. Sada imamo preko 48 sati da se oporavimo. Treba da uđemo u utakmicu sa Dominikanom kao da je finale Svjetskog prvenstva ovdje."

Pešić je prokomentarisao izjavu Bogdana Bogdanovića koji je poslije slabe šuterske partije preuzeo odgovornost za poraz.

Bogdanović: Ja sam kriv

Bogdanović: Ja sam kriv

"Šta ja sad tu mogu da kažem ako to nisam čuo? Znate Bogdana, da je on emotivan i da on osjeća jednu veliku odgovornost ne samo jer je kapiten nego jer je i naš najbolji igrač. Sigurno da je htio najbolje. On je iskusan igrač, naučiće iz ovoga kako da riješava drugačije situacije na terenu. To je sada prošlost. Bogdan mora da zaboravi ovo i da se okrene sljedećoj utakmici. On je nama potreban za ovo što nam se sad sprema."

Što se tiče povrede Nikole Jovića, još uijvek ostaje da se vidi njena ozbiljnost.

"Za sada je dobro, ali kada su mišići zagrejani udarci mogu da se istrpe. Vidjećemo kako izgleda to sutra, pa će biti pod terapijama koliko je potrebno. Dobio je stvarno jak udarac, udarac koji takve iskusne ekipe znaju da iskoriste. Namazani su svim farbama, bojama, mi smo nekad malo naivni. Ne kažem da treba mi da udarimo, ali moramo bolje u odbrani. Malo smo ušli u krizu sa faulovima sa Jovićem i Milutinovom, to nas je malo poremetilo", zaključio je Svetislav Pešić.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм