Selektor Srbije

Pešić predlaže da strani košarkaši ne igraju u domaćoj ligi

  • Извор: СРНА
  • 11.01.2023. 21:22

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić predlaže da u Košarkaškoj ligi Srbije ne igraju stranci jer se mora razmišljati o budućnosti srpske košarke.

Pešić je istakao da je logično da "Crvena zvezda" i "Partizan" imaju strance u svojim redovima jer u evropskom takmičenju igraju protiv klubova koji imaju i više stranih igrača, ali da u srpskoj ligi klubovi ne igraju međunarodna takmičenja i da je tu potrebno dati prostor domaćim mladim igračima.

"Takođe, popularnost košarke se iz godine u godinu uvećava, prije svega, zbog uticaja NBA lige, ali i naših igrača. Košarka je globalni sport i mi smo nekada bili stranci u nekim klubovima i to je potrebno potpuno drugačije razumevati. Siguran sam da bi svi najviše voleli da imaju domaće igrače, ali mi taj potencijal više nemamo. Imamo dobar talenat, ali nedovoljan", rekao je Pešić.

On je istakao da Košarkaški savez Srbije uskoro slavi 100 godina i da to treba da bude podsticaj i za klubove i za igrače, prenosi Tanjug.

"To će biti fantastično, treba obilježiti jer smo toliko dali vrhunskih igrača, kao nijedna zemlja u Evropi. To treba da bude podsticaj i za klubove i za mlade igrače da dobiju motivaciju i da im se omogući da što duže ostanu u Srbiji", rekao je iskusni trener.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.