Selektor košarkaša Srbije

Pešić: Protiv Litvanije moramo da odigramo najbolju utakmicu

  • Извор: АТВ
  • 04.09.2023. 12:35

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić rekao je da će njegovi igrači morati da budu na najvišem nivou ukoliko žele da se plasiraju u polufinale Mundobasketa.

"Orlovi" će sutra odmjeriti snage sa Litvanijom u okviru četvrtfinala Svjetskog prvenstva. 

"Protiv ekipe kao što je Dominikanska Republika dovoljno je sa dobrom odbranom i prosječnim napadom da se pobijedi, a protiv Litvanije sve mora da bude izvanredno. Moramo da odigramo jednu od najboljih utakmica do sada da bismo mogli da pobijedimo", rekao je Pešić.

Iskusni stručnjak poručuje da je Litvanija veoma snažan tim koji svoju igru bazira na jakoj odbrani. 

"Biće veoma izazovna utakmica za nas, sutra igramo četiri utakmice po 10 minuta, i svaka je za sebe. I ja sam optimista ali nemam pravo da to previše budem. I mi imamo prednosti, sposobnost dobre ekipe je da sakrije nedostatke a istakne prednosti, na nama je to da probamo. I oni imaju svoje slabosti, to treba targetirati i napasti, ne postoji savršena ekipa", kaže selektor Srbije.

Utakmica je na programu u 10 časova i 45 minuta. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм