Košarkaši Srbije

Pešiću na raspolaganju Micić, Gudurić i Dobrić

  • Извор: Б92
  • 10.11.2022. 11:54

Selektor Srbije Svetislav Pešić dobio je velika pojačanja pred mečeve sa Velikom Britanijom i Turskom.

Za prvi meč u Njukaslu bi trebalo da zaigra Ognjen Dobrić koji će se najvjerovatnije naći u avionu u četvrtak uveče i tako neće moći da pomogne "crveno-bijelima" protiv Fenerbahčea. On se povrijedio na meču sa Zadrom, ali je utvrđeno da je sa stopalom sve u redu.

Sa druge strane, turski tim će imati na raspolaganju Marka Gudurića koji je i saopštio lijepe vijesti za drugi meč u Beogradu protiv Turske.

"Kod nas je još možda i specifičnija situacija. Ataman je tražio da se obaveze u okviru šampionata Turske otkažu kako bi turski igrači mogli da idu u kamp. Oni su tri četiri dana bili sa reprezentacijom, trenirali, juče su se pridružili nama, trenirali, sutra da igraju, onda će opet da idu za reprezentaciju. Nije lako ni njima ni nama. Ostajemo sa 10 igrača na treningu, trening izgleda drugačije. Nadam se da će se naći neko rješenje u budućnosti. Ovo je prvi put da su neke utakmice pomjerene zbog reprezentacija. Djeluje kao da je to neki korak naprijed“, rekao je Gudurić.

"Ja ću biti u mogućnosti da igram drugu utakmicu, Vasa isto, Lučić ne znam, nisam se čuo sa njim. Dakle za meč sa Turskom. Nije realno da putujemo, u četvrtak igramo sa Zvezdom, a u petak igramo protiv Velike Britanije tako da… Ali, za drugu utakmicu ćemo biti spremni“, zaključio je Gudurić.

Meč sa Velikom Britanijom je na programu u petak od 20 časova, a u istom terminu tri dana kasnije se igra sa Turskom.