Српски кошаркаш

Петрушев званично у Олимпијакосу

  • Извор: РТС
  • 28.11.2023. 16:02

Српски репрезентативац Филип Петрушев нови је кошаркаш Олимпијакоса, саопштио је грчки великан.

У саопштењу клуба се наводи да је Петрушев потписао трогодишњи увовор.

Петрушев је претходног љета одлучио да се опроба у НБА лиги, у Филаделфији, међутим, трејдован је у ЛА Клиперсе, а затим у Сакраменто.

Прошле сезоне играо је за Звезду, а претходно за Ефес и Мегу.

Са репрезентацијом Србије освојио је сребро на Мундобаскету у Манили.

"Осјећам се веома добро. Почаствован сам што сам дио овог клуба. Једва чекам да почнем да играм", рекао је Петрушев по доласку у Атини, преноси званични сајт Олимпијакоса.

Он је истакао да се нада да ће се вратити у форму.

"Прошао сам неке ствари у НБА које се нису очекивале, нисам ја крив. Мислим да сам млад кошаркаш, морам да играм. Осјећам да могу да помогнем тиму", додао је српски кошаркаш.

Петрушев је рекао да је разговарао са кошаркашем Сакрамента Сашом Везенковим, који је некада наступао за Олимпијакос.

"Рекао ми је све најбоље о клубу. Провели смо доста времена од када сам стигао у Сакраменто. Много смо причали, а он је истакао да би вјероватно требало да идем у Олимпијакос иако сам имао неке друге понуде", додао је Петрушев.

За Олимпијакос игра српски репрезентативац Никола Милутинов.

"Нисам разговарао са њим, све се догодило веома брзо. Разговарао сам са Хасаном Мартином, који ми је веома добар пријатељ. И он ми је рекао све најбоље о клубу. Прошле године сам играо на позицији четири, могу да играм и на петици. Познајем Николу из репрезентације. Олимпијакос има доста добрих играча, тако да ће да буде забавно", истакао је Петрушев и додао да још није причао са тренером Олимпијакоса Јоргосом Барцокасом о својој улози у тиму.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.