Košarka

Pobjeda vodi Borac u plejof ABA 2 lige

  • Извор: АТВ
  • 04.03.2023. 20:04

Pobjedom u jednoj od tri utakmice Borac bi izborio plasman na završni turnir. Primalni cilj kluba je plasman među osam najboljih u ABA 2 ligi, a trener Zoran Kašćelan kaže da je ekipa blizu ostvarenja cilja.

“Utisak je da je ova sezona dobra, da su momci napredovali dosta, da je uz velike promjene koje su uslijedlie nanakon završetka prošle sezone, da je ovo ipak jedan veliki korak za ove mlade igrače. Sigurno da nećemo stati, želimo i da u završnici sezone pokažemo što je više moguće i da napredujemo. Ukoliko se pruži prilika za neki veći rezultat, objeručke ćemo ga prihvatiti”, kaže Zoran Kašćelanm trener KK Borac.

Sa sedam pobjeda i tri poraza Borac je trenutno drugoplasirani. Nakon osvojenog Kupa Republike Srpske i odlične predstave protiv Igokee, Banjalučani sa motivom više ulaze u završne bitke.

 “Jako dobra  atmosfera pred ovaj turnir i idemo sa najvećom ambicijom i idemo po sve  tri pobjede”, reako je Nemanja Reljić, košarkaš KK Borac.

“Veoma važan turnir za nas, možda i najvažniji do sada. Jednom pobjedom u ove tri utakmice ćemo obezbijediti plasman u završni turnir i mislim da ćemo baš to i uraditi, ali naravno, idemo utakmicu po utakmicu i kako turnir odmiče, naša očekivanja su sve veća”, rekao je Vuk Bošković, košarkaš KK Borac.

Kašćelana raduje što na raspolaganju ima sve igrače. Fokus je na prvu utakmicu protiv Podgorice koja je u zavidnoj formi.

“Igrati na balonima gdje se u pet dana odigravaju tri utakmice je nešto što je izuzetno zahtjevno, prije svega fizički veliki napor i mentalna potrošnja, tako da se dešavaju velika iznenađenja. Da se igra jednom sedmično, naravno da bi uloge favorite lakše se opravdale. Ovako su iznenađenja moguća”, rekao je Kašćelan.

Borac i Podgorica sastaju se u ponedjeljak, a zatim slijede dueli protiv TFT Skoplja i Šenčura.

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.