Evroliga

Počinju bitke za evropski tron

  • Извор: АТВ
  • 19.05.2023. 12:01

Cijela sezona u najkvalitetnijem evropskom košarkaškom takmičenju staje u dvije utakmice, a izrazitog favorita na fajnal-foru u Kaunasu nema.

Iza nas je jedna od najzanimljivijih kampanja u Evroligi u posljednjih nekoliko godina. 

Od 18 ekipa ostale su samo četiri, a svima je cilj da dođu do titule prvaka Evrope kojom će se dičiti u narednih godinu dana. 

Prvo polufinale na programu je od 17 časova, a sastaju se košarkaši Monaka i Olimpijakosa. Tim Saše Obradovića iza sebe ima jednu od najboljih sezona u istoriji kluba, a iako je grčki tim favorit, barem na papiru, niko u taboru atinskih "crveno-bijelih" neće smjeti da pomisli na opuštanje. 

Olimpijakos je ekipa koja zna kako se igraju ovakve utakmice. Grci su posljednju titulu prvaka Evrope osvojili u sezoni 2012/13, dok im je ovo 11. učešće na fajnal-foru, za razliku od Monaka koji se prvi put domogao završnog turnira. 

U drugom polufinalu gledaćemo reprizu iz Beograda od prošle sezone, novi El Klasiko duel Barselone i Real Madrida.

Katalonci nisu imali dobru sezonu iza sebe. Tokom cijelog ligaškog dijela takmičenja bili su među prve četiri ekipe, iako početak nije bio lak, jer u timu više od pola sezone nije bilo Nikole Mirotića.

Barselona je prolazila kroz turbuletan period, ali kako je vrijeme prolazilo tako je Šarunas Jasikevičijus, uzgred čija je budućnost u klubu i dalje neizvjesna, u mnogome i zavisi od učinka na fajnal-foru uspio da drži konce ekipe u svojim rukama i kada se kasnije priključio Nikola, Barsa je bila u finišu ligaškog dijela sezone u najboljoj formi.

Real Madrid je sa druge strane došao do Kaunasa poslije jedne od najuzbudljivijih plej-of serija u istoriji Evrolige gdje su poslije pet utakmica savladali Partizan.

Za kraljevski klub možemo reći da tokom cijelog toka sezone nisu uspjeli da nađu pravu putanju kojom bi trebalo da se kreću.

"El Klasiko" je na programu je u 20 časova. 

  

Тагови: