Košarkaš Poljske

Ponitka: Niko nije vjerovao u nas

  • Извор: Агенције
  • 15.09.2022. 13:07

Mateuš Ponitka bio je apsolutni heroj Poljske u senzacionalnoj pobjedi nad Slovenijom (90:87), u četvrtfinalu Evrobasketa.

On je meč završio sa 26 poena, 16 skokova i 10 asistencija, te je tako zabilježio prvi tripl-dabl u karijeri.

Poljaci su u jednom momentu imali +23, ali su odigrali katastrofalnu treću četvrtinu u kojoj su ubacili samo šest poena.

Ipak, trgli su se na vrijeme i uspjeli da slave protiv šampiona Evrope.

"Definitivno, znali smo da će biti teška utakmica. Bio sam iznenađen, moram da priznam, time kako smo igrali sjajno u prvom poluvremenu. Nisam to vidio na ovom prvenstvu, znao sam da Slovenija ima odlične igrače, znali smo koliko su dobri, koliko se bore, pritiskali su nas u trećoj četvrtini, dopustili smo im veliku seriju tada i ponovo je bila izjednačena utakmica. Pričali smo o tome u svlačionici, pokušali smo da budemo hrabri, ali moramo da imamo na umu da nemamo mnogo iskustva u ovakvim situacijama, jer nismo tako često bili u četvrtfinalima. Za mene je sve jasno, naš tim je dao svo srce, ponosan sam na svoju ekipu. Niko nije vjerovao u nas. Svaki turnir ima svoju Pepeljugu, a mi smo to ovoga puta", rekao je Ponitka.

Naredni rival biće im Francuska, koja je eliminisala Italiju.

"Kada gledate mečeve, srećno su prošli Tursku i Italiju, ali gledajte, ovo su četiri najbolje ekipe u Evropi. Nekada je bila sreća na njihovoj strani, gledaćemo snimak, vidjeti šta možemo da očekujemo, bekovi su im iz NBA lige. Francuska je odličan tim, niko ih nije shvatao za ozbiljno, baš zbog te sreće. Izašli su iz teške grupe sa trećeg mjesta, ako se ne varam. Treće mjesto, tu i tamo, ali nije to to. Biće to teška utakmica za nas", istakao je Ponitka.


(FOTO: Tanjug/AP) 
Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок