Одлазак легендарног тренера

Посљедњи загрљај Милоја и Јокића: Никола ће га заувијек памтити

  • Извор: Мондо.рс
  • 18.01.2024. 15:35

Дејан Милојевић, преминули српски тренер, разговарао је са Ацом Стојановићем у свом посљедњем интервјуу. Причали су 6. јануара, дан након утакмице Николиног Денвера и Дејановог Голден Стејта, у којем је Јокић био херој. Дао је један од најчудеснијих кошева у каријери, тројку за велику побједу свог тима против Голден Стејта.

С обзиром на то да је Јокић под Милојевићевим вођством у Меги завршио јуниорски стаж и започео сениорску каријеру прије 12 година, сви су гледали како се њих двојица срдачно поздрављају на растанку послије меча. Страшним сплетом околности, то је био један од њихових посљедњих, ако не и посљедњи загрљај.

"Нисам видио израз свог лица, али знам да сам у животу мали број оваквих утакмица играо и изгубио. Тачно видиш како лопта улази кад крену кола низбрдо, није имала добар правац, о таблу улази, али кад крене низбрдо, све је низбрдо. То ми се мало пута десило у животу", насмијао се Јокић у разговору са Ацом Стојановићем. Погледајте њихов посљедњи загрљај:

Вујошевић открио непознате детаље о смрти Милојевића

Вујошевић открио непознате детаље о смрти Милојевића

С обзиром да је и у Америци Милојевић био препознат по томе што је радио са "Јокером", многи су га питали за то како је "направио" Николу Јокића, а он је на то одговарао оштро - "Нисам направио Николу Јокића!".

Слика која слама срца: Син Дејана Милојевића се огласио емотивном фотографијом

Слика која слама срца: Син Дејана Милојевића се огласио емотивном фотографијом

Њих двојица заједно су радили у Меги од 2012. до 2015, кад је Јокић као МВП АБА лиге отишао у Денвер и тамо постао најбољи играч лиге. А колико год Милоје био скроман, његове заслуге за то су огромне, а однос са Јокићем је увијек био и остао посебан.

Кардиолог објаснио: Шта доводи до ране смрти код спортиста?

Кардиолог објаснио: Шта доводи до ране смрти код спортиста?

Дејан Милојевић изненада је преминуо у сриједу, од посљедица срчаног удара који је доживио на гостовању свог Голден Стејта у Солт Лејк Ситију, гдје је требало да буде одиграна утакмица Јута - Вориорси. Након што је Милојевић хитно хоспитализован, тај меч је одложен одлуком НБА лиге, а тренер Голден Стејта Стив Кер изразио је најдубље саучешће породици Дејана Милојевића.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.