Sadašnji košarkaš Partizana

Rade Zagorac treći na vječnoj listi NBA lige

  • Извор: Телеграф
  • 19.04.2022. 12:30

Potpisivanje ugovora u NBA ligi nije uvijek garancija da ćete igrati u najjačoj ligi svijeta, a jedan od takvih slučajeva je i onaj koji je imao sadašnji košarkaš Partizana Rade Zagorac.

Zagorac je 2017. godine igrao Ljetnju ligu za Memfis sa kojim je potpisao ugovor sredinom jula, da bi isti raskinuo već 16. oktobra iste godine i mjesec dana kasnije se preselio u Betis prije nego što je postao igrač Partizana.

Iako nije igrao, Zagorac je taj ugovor poprilično naplatio i tako se našao na trećem mjestu vječne liste NBA igrača koji nikada nisu zaigrali u ovoj ligi. A zaradio je ukupno 2.328.242 dolara.

Ispred njega su samo Luka Vildoza (3.542.789 dolara), Argentinac koji je trenutno član Milvokija i koji je 6. aprila potpisao ugovor, te Livio Žan-Šarl koji trenutno nastupa za Olimpijakos i koji je 2016. bio član San Antonija u kojem je zaradio 2.431.080 dolara.

Njih trojica su jedini košarkaši koji su zaradili preko dva miliona od NBA ugovor, dok je sljedeći Erik Grifin koji trenutno igra za AEK i koji je naplatio 1.328.495 dolara. Na listi od TOP 20 igrač su još Francuz Frederik Vajs, Rus Nikita Morgunov, Hrvat Mate Skelin, kao i bivši igrač Radničkog iz Kragujevca Teriko Vajt koji nije dobio šansu u Detroitu i Nju Orleansu.

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару