Poslije produžetaka

Raspucani Bogdanović nosio Atlantu do dramatične pobjede nad Čikagom

  • Извор: РТС
  • 12.12.2022. 07:58

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postigao je 28 poena u trijumfu Atlanta hoksa nad Čikago bulsima 123:122 poslije produžetka.

Bogdanović nastavlja sa sjajnim partijama. Poslije loših 0/10 za na gostovanju Njujorku je u naredne dvije utakmice ubacio 59 poena, 31 Bruklin netsima i 28 Čikago bulsima.

Srpski bek koji se nedavno vratio na teren poslije operacije i oporavka je sem 28 poena upisao i sedam skokova i pet asistencija. Trojke je šutirao 6/14, za dva 4/8, a umalo da postane tragičar. 

Čuvao je glavnog igrača Bulsa Demara Derozana na posljednjem šutu sekund do kraja utakmice. Derozan je pokušao jako težak šut za tri iz velike daljine, a Bogdan ga je jedva dodirnuo po ruci, što sudije nisu mogle da ignorišu. Sviran mu je faul. Smireni Derozan je ubacio sva tri penala, poslije kojih su gosti vodili poen razlike. Atlanti je ostalo 0.5 sekundi da nešto pokušaju. U takvim situacijama jedino alej-up je moguć. Izbor je pao na rukija Ej Džej Grifina, koji je uhvatio loptu, uradio piruetu u vazduhu u pogodio uz zvuk sirene. Fenomenalan pogodak.

Tre Jang je pratio Bogdana sa 19 poena i 14 asistencija, junak pobjede Grifin je dao 17, a Deandre Hanter 16 poena. Kod Bulsa je Derozan zabilježio 34 poena, 11 skokova i osam asistencija. Zek Lavin je postigao 21 poen, Derik Džouns i Andre Dramond su ubacili po 14 poena.

Atlanta je sedma na istoku sa 14-13, dok je Čikago na 11. mestu sa 11-15. Hoksi u narednom kolu gostuju Memfis grizlisima, prenosi RTS.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм