Košarkaška liga Srbije

Rigorozne kazne za Partizan, Obradović suspendovan

  • Извор: РТС
  • 20.06.2022. 14:04

Košarkaški klub Partizan zbog odbijanja da igra plej-of Superlige kažnjen sa ukupno 1,8 miliona dinara, Obradoviću četiri meča suspenzije, odluku o statusu donijeće Predsjedništvo KLS u što kraćem roku, saopštio je disciplinski sudija Dragutin Ilić.

Košarkaški klub Partizan saopštio je početkom juna, odnosno nakon ABA lige, da je završio sezonu i da neće učestvovati u plej-ofu Košarkaške lige Srbije.

Razlog zbog kojeg su se crno-bijeli odlučili na ovakav korak jesu dešavanja i neredi tokom finalne serije ABA lige koju je sa 3-2 u pobjedama dobila Crvena zvezda.

Kako se navodi, Partizan je kažnjen sa 600.000 dinara iz razloga što je odbio da odigra utakmicu polufinala protiv FMP-a, plus 1,2 miliona dinara zbog narušavanja ugleda KLS, dok je treneru Željku Obradoviću izrečena suspenzija od četiri meča.

Takođe, službenom licu Duletu Karavesoviću izriče se suspenzija od četiri meča, a odgovornom licu Dejanu Kijanoviću suspenzija od šest mjeseci.

Ujedno, Partizan plaća i 12.000 dinara zbog nedostavljanja dokumentacije kancelariji lige.

Ipak, najvažnija odluka nije donijeta, a u pitanju je status crno-bijelih, s obzirom na to da pravilnik u ovakvim situacijama predviđa selidbu u dva stepena niži rang.

"Predshedniku udruženja i Direktoru takmičenja ukazujem na Statut UKKLS, a posebno član 18 koji definiše uslove i načine za prestanak ili sticanje članstva u UKKLS, obzirom na to da saopšenje i stav KK Partizan, te predlažem da se Predshedništvo UKKLS kao nadležan organ udruženja izjasni o statusu, u što kraćem roku, a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS i FIBA. O eventualnim odlukama obavuhestiti Upravni odbor KSS u vezi sa Pravilnikom o takmičenju, posebno član 36 i druge akte KSS koji se odnose na konkretan slučaj", zaključuje se u saopštenju.

(RTS)