Тренер КК Црвена звезда

Сферопулос: Смарт већ сада прави разлику

  • Извор: Агенције
  • 24.01.2024. 16:10

Тренер Црвене звезде Јанис Сферопулос похвално је причао о учинку, раду и привикавању на тим Американца Џавонтеа Смарта.

Грчки стратег каже да је потребна још која недјеља да се Смарт у потпуности привикне и на стил игре и на стил живота, али каже да је већ задовољан оним што пружа Американац.

Сферопулос је у разговору са новинарима на посљедњем тренингу пред пут екипе у Берлинг причао и о могућности да се екипа појача још једним играчем.

Претходно, изнио је утиске о Смарту.

"Прије свега, има прави менталитет и то је позитивна ствар. У питању је играч који има дефанзивне и офанзивне квалитете, жели да учи. Ово му је први пут ван САД генерално, тако да му је и начин живота, осим кошарке, другачији него што је навикао. Мора да се навикава и на то, не само на кошарку. Веома сам срећан нивоом спремности на којем је сада, и срећан сам како се уклапа. Даћу му још мало времена да се привикне, још коју недјељу, и мислим да ће онда бити на највишем ниову. Али он већ сада доприноси екипи", задовољан је Сферопулос оним што је досад пружио Американац.

На питање новинара "да ли је Смарт посљедње појачање или је у плану још неко", Сферопулос је одговорио уз осмјех.

"Ко то зна, не могу да одговорим на то питање. Гурамо, фокусирани смо, држимо очи и уши отворене, и ко зна... Стварно не могу да одговорим на то питање. Можда да, можда не.

Ако се буде доводио нови играч, биће то, каже и подвлачи, само онај који ће одмах донијети разлику.

"Али морам да кажем, поновићу, нећемо сигурно потписати играча за којег мислимо да не може да помогне екипи јер је ростер "ок" и довешћемо само играча који може да направи разлику. Ако нађемо таквог, разговараћу са управом клуба и можда буде нешто. Али нема сада на тржишту много играча који нам могу донијети тај квалитет који је потребан", рекао је Сферопулос. 

Пратите нас и путем Вибера