Zoran Dragić

Slovenačkom košarkašu omiljeni srpski film i pjesma

  • Извор: Танјуг
  • 02.09.2022. 15:46

Bek Cedevita Olimpije i košarkaški reprezentativac Slovenije Zoran Dragić otkrio je da mu je omiljeni film "Ko to tamo peva", a omiljena pjesma "Ðurđevdan", odgovarajući tokom Evropskog prvenstva na blic pitanja jednog od sponzora reprezentacije Slovenije.

Upitan o omiljenom filmu, mlađi od braće Dragić je kao iz topa odgovorio: "Ko to tamo peva".

Riječ je o remek-djelu Slobodana Šijana na scenario Dušana Kovačevića iz 1980. godine.

Kada je riječ o pjesmi, Zoran Dragić je bez mnogo razmišljanja odgovorio: "Ðurđevdan".

Pjesma "Ðurđevdan", koju je svojevremeno obradio Goran Bregović, nastala je u takozvanom vozu smrti koji je putovao iz Sarajeva za logor Jasenovac tokom Drugog svjetskog rata.

Stariji od braće Dragić, Goran, svojevremeno je izjavio da je porijeklom Srbin i da mu zbog toga nije lako kad mora da igra protiv srpske reprezentacije

"Da, otac mi je Srbin, a majka Slovenka. Srbi su strastveni navijači i teško je kada igraš protiv njih, znaju imena tvojih roditelja. I u familiji mi prebacuju. Moj djed je Srbin, rođaci su Srbi i žive tamo, tako da svaki put kada igram tamo, protiv njih, šalju mi poruke: ''Bolje bi ti bilo da ne daš 20 poena'' ili ''Nemoj da odigraš dobro'', izjavio je Goran Dragić u podkastu američkog novinara Zeka Loua.

Goran Dragić bio je najefikasniji akter prošlog finala Evropskog prvenstva u kom je Slovenija savladala Srbiju sa 93:85, postigavši 35 poena.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.