Zbog finansijskih problema

Šok informacije iz Bara: Mornar odustaje od ABA lige?

  • Извор: Агенције
  • 27.06.2023. 17:07

Košarkaški klub Mornar iz Bara odustaje od takmičenja u ABA ligi naredne sezone zbog finansijskih problema.

Ovu informaciju prenio je "Lob Sport" i predstavlja ozbiljan udarac za regionalno takmičenje.

Mornar je redovan učesnik regionalne lige od 2016. godine i u tom periodu je kroz ovaj grad prošao ogroman broj igrača, a Barani su bilježili odlične rezultate.

Jedan od tvoraca barskog projekta, Đorđije Pavićević još ranije je najavio je ranije mogući rasplet i da nije isključeno da će se mjesto u ABA ligi ustupiti drugom klubu.

“Ukoliko ne dođe do rješenja ustupićemo mjesto nekom drugom klubu, ali trudićemo se da ne dođemo u tu situaciju. Ako ne nađemo potrebna sredstva za narednu sezonu, ja sam voljan, čak, i da ustupim svoje mjesto nekim drugim ljudima, koji imaju volje i finansijske mogućnosti da održe klub u ABA ligi. To mi je cilj, jer svi dobro znamo šta i koliko ABA liga znači Mornaru, Baru, Crnoj Gori, ali i u regionu. Krajnji rok da zaokružimo finansijsku konstrukciju je 1. jul, jer bismo onda u tih 15-20 dana mogli da sklopimo kostur ekipe, i pripremimo se za sljedeću sezonu“, rekao je nedavno Pavićević.

Mornar se izdigao kao klub u drugoj deceniji 21. vijeka a najveći uspjeh svakako jeste titule prvaka Crne Gore u sezoni 2017/2018 kada je u finalu savladana Budućnost.

Kada je ABA liga u pitanju najveći domet Barana bila su polufinala koja su uspijevali da izbore u paklenoj konkurenciji.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: