Evrobasket

Španija protiv Finske, Grci "ruše" Njemačku

  • Извор: АТВ
  • 13.09.2022. 11:46

Na Evropskom prvenstvu u košarci danas su na programu dvije utakmice četvrtfinala, a sastaju se Španija i Finska (17:15), te Grčka i Njemačka (20:30).

Španija je nakon trijumfa protiv Litvanije u osmini finala došla u poziciju da izbori plasman u samu završnicu, iako ih je malo ko vidio u borbi za medalju. Međutim, posao im neće biti lak, s obzirom na odličnu formu košarkaša Finske, koje predvodi Lauri Markanen. Član Jute je protiv Hrvatske ubacio 43 poena i biće motivisan da u istom ritmu nastavi i danas.

U drugoj utakmici današnjeg programa Grčka je favorit protiv Njemačke.

"Glavna stvar koja će odlučiti pobjednika je defanzivna tranzicija i to će biti nešto veoma važno. Druga stvar je što ne znamo šta ćemo sa Janisom i da li možemo da ga zaustavimo. Nadam se da ćemo pred meč znati malo više o tome i treća stvar je da izađemo na teren i igramo našu igru", rekao je Gordon Herbert selektor Njemačke.

Kostas Slukas, plejmejker reprezentacije Grčke, takođe je podijelio svoje mišljenje o susretu dvije reprezentacije.

"Jasno je da nas čeka teška utakmica, svjesni smo šta možemo da očekujemo. Njemačka u Berlinu može da računa na veliku podršku sa tribina i sigurno će imati vjetar u leđa. Ključno će biti da zaustavimo njihove bekove. Vidjeli smo i Hrvate koji su imali odlične skorere i kreatore igre, pa i Italijane isto. Naš fokus je odbrana jer smo pokazali da nakon dobre odbrane možemo da istrčimo kontru i tu zapravo leži naša snaga", smatra Slukas.


Тагови: