Kaunas

Sramno: Pogledajte kako su navijači Žalgirisa provocirali i vrijeđali Srbiju

  • Извор: Курир
  • 04.04.2022. 21:02

Vjerovatno najkontroverznija utakmica u evroligaškoj sezoni odigrana je u Kaunasu gdje su košarkaši Crvene zvezde poraženi od Žalgirisa rezultatom 103:98, nakon produžetka.

Crveno-bijeli nisu uspjeli da ostvare pobjedu na posljednjem gostovanju u sezoni, ali njihov potez sa početka utakmice je ekspresno obišao Evropu.

Prva petorka Crvene zvezde zbog odluke kluba nije držala baner u boji ukrajinske zastave na kojem je pisalo "stop ratu", što je razbjesnilo Litvance, ali i one koji su pogledali tu situaciju putem društvenih mreža.

Međutim, Luka Mitrović, košarkaš ekipe sa Malog Kalemegdana, primijetio je da su navijači na tribinama pored ukrajinske zastave imali i NATO zastavu.

Ubrzo nakon meča se pojavio i video snimak na kojem se vide pristalice domaće ekipe, upravo one koje su imale pomenute dvije zastave, kako skandiraju "j**i se Srbijo".

Komentara je mnogo i različiti su, a sudeći po nekim, skandiranje protiv Srbije je trajalo dobar dio meča.

Nakon utakmice je Dejan Radonjić dobio pitanja o čitavoj situaciji. Poručio je trener crveno-bijelih da se nada da će mir brzo doći, ali i da nije pravi čovjek za to pitanje.

Očekuje se da se klub oglasi po pitanju sporne situacije.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.