Kvalifikacije za Mundobasket

Srbija bez prava na kiks u Njukaslu

  • Извор: Агенције
  • 11.11.2022. 11:49

Četiri utakmice preostale su košarkaškoj reprezentaciji Srbije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a prvo "finale" izabranici Svetislava Pešića odigraće večeras u Njukaslu protiv Velike Britanije.

"Orlovi" nemaju pravo na kiks ukoliko žele da se nađu na Mundobasketu sledeće godine.

Uz sve probleme koji nisu ništa novo i do kojih dolazi zbog razmirica na relaciji FIBA - Evroliga, povrijedio se Balša Koprivica, van stroja je i Luka Mitrović, a Dejan Davidovac nije dobio dozvolu od CSKA da se odazove reprezentativnom pozivu.

Nemanja Nedović je molio da se na njega ne računa na meču sa Velikom Britanijom zbog klupskih obaveza i nemogućnosti da bude na dva mjesta u isto vrijeme.

Ognjen Dobrić je nakon magnetne rezonance dobio terepiju i stigao je u Njukasl, a stigao je i Ognjen Jaramaz. Tu je i Stefan Jović, a Pešić je odredio i sastav za ovaj meč. Reklo bi se očekivan.

Svoje prve minute u kvalifikacijama upisaće Stefan Jović, Marko Jeremić, Danilo Anđušić i Luka Mitrović, kome će ovo biti i prvi takmičarski meč u dresu Srbije. U protokolu za susret sa Britancima nalaze se još kapiten Marko Jagodić Kuridža, te Nemanja Dangubić, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić i Uroš Trifunović. Van sastava su ostali Dušan Miletić, Marko Pecarski, Nikola Topić i Aleksa Uskoković.

Pred posljednja dva prozora, situaciji u Grupi I je sljedeća:

Letonija je prva sa 11 bodova (5:1), sijledi Grčka sa bodom manje (4-2), pa Belgija i Srbija sa po devet bodova (obe 3-3), Turska ima osam (2-4), a Velika Britanija iz samo jedne pobjede ima 7.

Utakmica u Njukaslu počinje u 20 sati.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм