Квалификације за Евробаскет

Србија гостује Грузији

  • Извор: Агенције
  • 26.02.2024. 14:18

Кошаркаши Србије од 18 часова играју у Тбилисију против Грузије меч другог кола квалификација за Евробаскет.

Предстојећи меч подједнако је важан за обе екипе. Србија би побЈедом урадила велики посао пред наставак квалификација, док би пораз Грузију већ сада ставио у незгодну позицију. Разлог за то је учешће организатора Финске, чија је позиција на Евробаскету загарантована. 

Занимљиво је да је Грузија једна од ријетких репрезентација против које Србија нема позитиван скор. Само Шпанија и Сједињене Државе имају више побједа од националног тима из "земље кошарке", док су Грузини изједначени.

Двије селекције су се до сада састајале шест пута и обје екипе имају по три побједе. Занимљиво је да су се екипе сусреле и у квалификацијама за претходни Евробаскет, гдје су размијенили побједе у гостима.

Грузија је у Београду надиграла Србију 84:90, док су у Тбилисију "орлови" убједљиво тријумфовали 82:66.

"Сигурно да ћемо морати да на другачији начин припремимо утакмицу и да се на неки начин прилагодимо. Ипак се игра у гостима, морамо да будемо храбри и да, наравно уз сав респект према Грузији, мислимо на начин како ми треба да играмо и у одбрани и у нападу", закључио је селектор Србије Светислав Пешић. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)