Evrobasket

Srbija i Italija za četvrtfinale

  • Извор: Агенције
  • 11.09.2022. 13:36

Košarkaška reprezentacija Srbije od 18 časova igra protiv Italije utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva.

Srbija je bez poraza završila na prvom mestu grupe D i igraće sa protivnikom koji je u grupi C bio četvrti, iza Grčke, Ukrajine i Hrvatske. Kada je riječ o Italijanima, reprezentacija je dobro poznata srpskim košarkašima i na neki način dužnik zbog eliminacije u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Najviše pažnje „orlovi“ će morati da obrate na Simonea Fontekija koji je novi lider reprezentacije.

"Znamo da je ta utakmica, kao i sve ovdje, zahtjevna. To je samo jedna utakmica i sve je moguće. Pripremamo se da to što je moguće, da bude na našoj strani. Međutim, znamo sa kim igramo. Jedna fantastična, uigrana ekipa sa novim trenerom, veoma motivisana. Već smo imali sa njima iskustvo u Hamburgu. To je bila utakmica kakvu očekujemo i danas. Agresivna, oni su pokazali kvalitet. Mi smo uspjeli tu utakmicu da dobijemo zahvaljujući velikom moralu koji smo pokazali. Nije nam to bila najbolja utakmica na pripremama, ali smo od minus 15 uspjeli da se vratimo zahvaljujući prije svega velikoj želji. Odigrali smo odbranu na visokom nivou. To će isto biti i danas. Teško da mogu da se dese dvije iste utakmice, a ja se nadam da će na kraju biti isto i na tome radimo. Tražimo apsolutnu mirnoću unutar ekipe", rekao je selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić. 

Pred početak meča je selektor Italije Đanmarko Poceko bio pun poštovanja i lepih reči...

"Mnogo poštujemo Srbiju. Kao što znate, proveo sam dvije sezone u Cedeviti u Zagrebu, rođen sam u Trstu, tako da sam stalno gledao jugoslovensko prvenstvo kada sam bio mali. Odrastao sam pored Paspalja, Đorđevića i vjerovatno najboljeg Danilovića. To je najbolja osoba koju sam upoznao u svom životu. On je bio "zvijer" i sjajna osoba u isto vrijeme. Pokušaćemo da vas pobijedimo", rekao je Poceko.

Utakmica je na programu u 18 časova, a pobjednik će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske.


(FOTO: Tanjug/AP) 


  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска