Регионална лига

Трофеј за МВП-ја АБА лиге зваће се по Дејану Милојевићу

  • 25.01.2024. 18:19

Регионална АБА лига донијела је одлуку да се трофеј за најбољег кошаркаша АБА лиге убудуће зове по прерано преминулом Дејану Милојевићу, потврђено је на сајту такмичења.

Одлука је донијета једногласно, пошто су сви клубови гласали да трофеј понесе име по великану регионалне кошарке, који је велики траг оставио играјући у Партизану, као и ФМП-у и Будућности, а потом водећи Мегу и Будућност као тренер.

АБА лига наводи да је Милојевић био играч, тренер, а прије свега сјајан човјек, који је подарио свима много легендарних момената, како на терену, тако и ван њега.

Као играч, Милојевић је у АБА лиги поставио неке од рекорда који су ту и дан-данас, попут оног који каже да је најбољи поентер за сезону 2004/05, али и да има најбољи индекс на некој утакмици икада, остварен 3. јануара 2004. године на мечу Будућности против Ловћена (59).

Током каријере, успио је да освоји титулу МВП-ја три сезоне у низу.

Када је ријеч о његовом тренерском послу, два пута је наступио у финалу - 2016. године са Мегом и 2021. године са Будућношћу.

АБА лига истиче да ће на овај начин сјећање на Дејана Милојевића као играча и тренера постати вјечно и од сада ће се МВП трофеј са његовим именом додјељивати сваке године.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)