Њемачка

Украјински кошаркаш (17) брутално убијен на улици: Убица је дјечак од 15 година!

  • Извор: Телеграф
  • 12.02.2024. 15:46

Стравичне вијести стижу овог поподнева из Њемачке, гдје је млади украјински кошаркаш Володимир Јермаков (17) преминуо послије бруталног напада на улици и рањавања ножем од стране групе младића у немачком граду Оберхаузену.

Несрећног кошаркаша су према писању немачких медија напали младићи док се он враћао са саиграчем Артјомом Козаченком. Упутили су се ка Жељезничкој станици.

Најприје су их провоцирали, а онда и физички насрнули на њих. Двојица Украјинаца иначе су била део екипе Арт Џајантс из Дизелдорфа.

Како се наводи у досадашњем току истраге, осумњичени убица је младић од свега 15 година, а који је извадио нож и избо Јермакова.

Нападачи су побјегли са лица мјеста, али их је полиција на основу снимака брзо идентификовала и ухапсила. Убица је вишеструки преступник, ово му није први напад.

Послије свега су се огласили клуб у којем је наступао, као и Кошаркашки савез Украјине.

- Да би избјегао рат у земљи рођења, преселио се у Дизелдорф током јула 2023. године, гдје је пронашао нови дом. Володимир је био веома популаран међу тренерима, саиграчима и пријатељима и остаће упамћена млада особа чију је свакодневницу карактерисала чиста животна радост и спортска амбиција - написао је њемачки клуб.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: