Потписао нови уговор

Жељко Обрадовић о буџету Партизана: Знам да то боде очи, али...

  • 27.04.2024. 16:39

Кошаркаши Партизана су ријешили једно од најважнијих питања ове сезоне, пошто је Жељко Обрадовић и званично продужио уговор са екипом црно-бијелих и ту ће остати још двије године као шеф струке.

Једно од питања је било упућено баш Жељку, а било је везано за буџет клуба, као и стање у Евролиги.

Обрадовић потписао нови уговор

Обрадовић потписао нови уговор

Ту је Обрадовић говорио потом о свему што су урадили у претходне двије сезоне, али и овој трећој како је он ту, да би се дотакао и буџета.

- Знам да прича о буџету свима боде очи, али ако ћемо да будемо конкурентни за Фајнал фор и остваривање циљева, онда морамо да имамо буџете који су сразмернији оним највећих клубова. То није могуће, нити сам икада говорио да то морамо да идемо, већ шта можемо да извучемо из онога што имамо - рекао је Жељко Обрадовић.

Убрзо се на њега надовезао и предсједник Остоја Мијаиловић.

- Не мислим да Партизан има најмањи буџет у Европи, мислим да смо негдје у средини по томе. Када сам дошао у клуб, буџет је био 1.300.000 евра. Сада је далеко већи, али опет далеко мањи од највећих клубова Европе. Ми желимо увијек да имамо виши буџет, а и биће тако у будућности. Желимо да урадимо максимум са оним што имамо. Не игра увијек новац, мора да се поклопи и хемија у тиму, а нисмо имали ни среће са повредама. Изгубили смо седам-осам утакмица на један кош, такве смо утакмице добијали прошле сезоне. Не треба да заборавимо да ипак живимо у земљи гдје је просечна плата мања од 1.000 евра, а да се такмичимо са клубовима из земаља који имају више десетина милиона становника. Ми да имамо и буџет трипут већи, ми бисмо хтјели да имамо још и већи - рекао је Мијаиловић.


(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера