Poraz od Barselone

Željko Obradović otkrio gdje je "zapelo"

  • Извор: Блиц
  • 29.03.2023. 08:13

Stigao je umor Željkove pulene, tako da večeras nisu uspjeli da i zvanično sebi obezbijede doigravanje u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju.

Košarkaši Partizana poraženi su od ekipe Barselone sa 80:89 u okviru 31. kola Evrolige.

A bilo je šansi, dobro su se držali crno-bijeli sve dok Barselona nije “upalila” svoju mašinu, tako da će za “obje noge” u TOP 8 “Parni valjak” morati da sačeka.

Nakon meča utiske je iznio i trener Željko Obradović rekavši da se igralo u nevjerovatnoj atmosferi i da je Barselona odigrala zaista dobro, te da crno-bijeli okreću novi list. Čestitao je svojim igračima na dobroj partiji.

Govorio je najprije o izgubljenim loptama – Partizan je imao samo tri.

– Tim se borio i želio mnogo toga da uradi. Imali smo 17 šutnutih lopti, ali šest manje penala, što je tri posto. To je kad se prevede 14 napada više i izgubili smo utakmicu ovim rezultatom. Jasno je da su oni šutirali fantastično, i za dva i za tri poena. Problem je bio u prvoj četvrtini, kada su oni pogađali trojke iz tranzicije i koševi u trećoj četvtini koja je presudila, bilo je lakih poena. Ne može da se krene njihovim zakucavanjem, ako smo se dogovorili kakvu odbranu igramo – rekao je Obradović i dodao da je Barselona projektovana tako da igra fajnal-for, kao i sa ambicijama da bude prva, što im i želi.

Nije djelovalo da su Željkovi puleni umorni, iako su prije 48 sati igrali meč protiv Cedevita Olimpija u ABA, i pre 96 sati meč protiv Olimpijakosom u okviru Evrolige.

Obradović je istakao da je probao da vodi tim tako da budu što više svježi. Lesor je odigrao preko 30 minuta jer je odmarao protiv Cedevita Olimpije, kao i Zak jer je najbitniji igrač na pozicijama četiri.

– Sutra ćemo dan da iskoristimo tako da igrači koji nisu imali minutažu odrade normalan trening, ostali će samo doći da pričamo kao i da počne da se razmišlja o Realu – poručio je Obradović.

Ponovio je više puta Nemam nikakvu zamjerku za svoj tim – počeo je Obradović.

Istakao je da je Barselona igrala strpljivo, te da odatle i takav procenat šuta.

– U trećoj četvrtini nismo dobro otvorili utakmicu, nismo imali dobro realizovane šuteve, oni su to kažnjavali. Došli smo na četiri razlike, ali smo primili pet poena na najlakši mogući način. U posljednjoj četvrtini je problem zbog mis-meča, a nisi u bonusu koristiš pametan faul. Nekad to uradimo dobro, nekad ne. Radićemo na tome – dodao je popularni “Žoc”.

– Odavno se nije desilo da imamo samo tri izgubljene lopte. Barselona nema tu agresivnost, igraju drugačije odbranu, tjeraju te na 2 na 2, bez rotacije i onda nema asistencija, a asistencije se prave u tranziciji. Morali smo više da trčimo, a kada smo trčali donosili smo brzoplete odluke – objasnio je Žoc.

Više puta je ponovio trener crno-bijelih da je Barselona i te kako kvalitetan tim, a onda prokomentarisao i Mirotića koji jeste kažnjavao beogradski klub na niskom postu, ali je u ključnim momentima bio precizan i sa spoljne linije, dva šuta sa 6.75m.

– Znali smo kretnje koje imaju, htjeli smo da idemo na “low pass”, da se udvaja. Da ta lopta ne bi brzo ušla, imali smo stravičan pritisak na igrača sa loptom i tu smo se vratili, ali smo poslije primili ona tri poena… – nastavio je Obradović, a onda istakao i da je lopta izlazila iz koša prilikom šuteva Nanelija i Avramovića.

– To je sastavni dio košarke, oni su zaslužili da pobjede jer su odigrali dobru utakmicu – za kraj je poentirao trener “Parnog valjka”.

Ovo nije kraj za Partizan, a to je zaključio i Obradović poručivši da se okreću narednom kolu u kojem dočekuju “kraljeve”.

Taj meč igra se u petak, tako da će izabranici najtrofejnijeg evropskog trenera biti odmorniji i svježiji, te će tako tražiti novu šansu za konačan ulazak u TOP 8.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм