Евролига

Звезда гостује Валенсији

  • Извор: Агенције
  • 06.12.2023. 15:07

Кошаркаши Црвене звезде играће против екипе Валенсије меч 12. кола Евролиге.

Звезда се тренутно налази на 15. мјесту у Евролиги са скором од четири тријумфа и седам пораза, док Валенсија заузима 13. позицију и има пет побједа и шест пораза.

"Црвено-бијели" од почетка сезоне у Евролиги нису забиљежили два везана тријумфа, те ће против Валенсије имати прилику да након позитивног резултата након Ефеса убиљеже побједу и над екипом из Шпаније.

Екипа Валенсије је одлично започела сезону у елитном кошаркашком такмичењу, а на посљедњих пет дуела није уписала ниједан тријумф. Посљедњи пут су савладали екипу Албе 2. новембра.

Звезда ће против Валенсије тражити први тријумф на гостовању у досадашњем дијелу Евролиге, "црвено-бијели" уједно почињу и дупло коло елитног европског такмичења. Након овог меча играће у Виторији са Басконијом.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос пред дуел са Валенсијом рекао је да очекује тешку утакмицу и да ће за побједу бити потребно да екипа одигра паметно у одбрани и нападу.

"Мораћемо да будемо концентрисани. Да играмо паметно офанзивно и дефанзивно и да искористимо све што прочитамо у нападу и да зауставимо све оно што они буду радили у нападу како бисмо имали шансу да побиједимо", истакао је Сферопулос.

Дуел у Шпанији на програму је у 20.30.

Пратите нас и путем Вибера