Finalna serija ABA lige

Zvezda savladala Partizan i izborila majstoricu

  • Извор: АТВ
  • 20.06.2023. 21:20

Košarkaši Crvene zvezde izjednačili su u finalnoj seriji ABA lige i tako izborili majstoricu.

Crveno-bijeli su večeras od vječitog rivala bili bolji rezultatom 68:56.

Partizan je bolje počeo meč i poveo 6:12. Zvezda je serijom 14:1 i sjajnom odbranom u potpunosti preokrenula rezultat vodi sa 20:13 na kraju prve dionice.

Međutim, obrnuta situacija viđena je na početku druge četvrtine. Tada je Partizan ograničio Zvezdu, koja punih pet minuta nije dala poen, a crno-bijeli su stigli do izjednačenja. Ali opet su se Obradovićevi momci "pogubili" na terenu, napravili nekoliko neshvatljivih grešaka, a poslije koje je Kampaco podigao gard.

Fakundo je zapravio bio i najzaslužniji za to što je Zvezda na odmoru imala osam poena viška i samim tim je dosta lakše mogla da diše na velikom odmoru.

Treća četvrtina krenula je poenima Egzuma, a razigrani Fakundo Kampaco mu je odgovorio trojkom. Dobrić je zatim poslije prodora odveo Zvezdu na +11, a onda je ubacio i trojku za 40:28.

Egzum u tim trenucima nije dao Zvezdi da se još više odlijepi, vezao je šest poena i održavao Partizan na -10. Ipak, Zvezda je dobila Dobrića u ovom kvartalu, koji je unio veliku energiju i brutalnim zakucavanjem donio crveno-bijelima 45:32. U finišu, pravo notkuda serija Partizana od 7:0, pa se u posljednjih deset minuta ušlo sa rezultatom 49:39.

Zvezda je u trećoj četvrtini zahvaljujući sjajnom Dobriću i odličnoj odbrani došla do +17 49:32, Partizan je serijom 7:0, stigao do -10 na kraju treće dionice 49:39

Partizan je prišao na -5 u posljednjoj četvrtini, ali više nije mogao. Zvezda je najviše zahvaljujući Kampacu zadržala prednost, dodatno je uvećala i izborila peti meč.

Posljednji meč, igra se u četvrtak od 20 časova u Areni.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина