Savladali Asvel

Zvezdina "pirova pobjeda" u Francuskoj

  • Извор: Телеграф
  • 31.03.2023. 23:00

Košarkaši Crvene zvezde zabilježili su pobjedu u 32. kolu Evrolige protiv Asvela u Francuskoj sa 76:60, međutim, ova pobjeda i nema neki značaj za ekipu s Malog Kalemegdana jer su izgubili i najmanju priliku da se domognu TOP 8 faze.

Crvena zvezda je u Francusku otišla bez Nemanje Nedovića, ali je i dalje bila mnogo veći favorit, s obzirom na to da domaći Asvel ima 10 poraza u nizu. Međutim, sam početak utakmice nije bio baš obećavajući za Zvezdu.

Nando De Kolo je bio glavni igrač u redovima Asvela, nije promašivao, a pogađao je u serijama. Ipak, kako se poluvreme bližilo, tako je Zvezda podizala svoju igru. Ben Bentil je bio taj igrač koji je svojom igrom i nosio Crvenu zvezdu.

Pored Bentila, odličan je bio i Luka Vildoza, kako je rekao Argentinac, "Luka se vratio" i to je demonstrirao u ovom meču. Sve mu je išlo od ruke, da bi i šuteve promašivao, ali opet, zaličio je na igru onog starog Vildoze.

Imao je Asvel vođstvo, ali se kompletno urušio u drugom poluvremenu. Koliko su bili slabi, govori i činjenica da su postigli samo sedam poena u posljednjih 10 minuta.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 18 poena, Fakundo Kampaco je dodao 11, ali je imao i dobru rolu sa šest skokova i šest asistencija, dok su odlični bili i Luka Vildoza i Ben Bentil sa po 10 poena. Kod Asvela je najraspoloženiji bio Nando De Kolo sa 14, dok su po 11 postigli Di Kost i Šarl Kaudi.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок