Mahao pištoljem

Zvijezda NBA lige u novom skandalu - VIDEO

  • Извор: Кликс
  • 14.05.2023. 16:26

Zvijezda Memfis Grizlisa Ja Morant bio je upleten u brojne kontroverze van terena tokom aktuelne NBA sezone.

Već je jednom bio suspendovan zbog svojih radnji, a sada se opet povezuje s oružjem.

Naime, Morant se prije dva mjeseca našao na meti kritika jer je pokazao pištolj na svom Instagram Liveu. Sličan snimak sada se pojavio na internetu gdje je viđen u automobilu s prijateljem, kako obojica pokazuju rukama oružje.

Kasnije se činilo da Morant drži nešto što je izgledalo kao pištolj, iako vrijeme i mjesto snimanja nisu jasni.

Morant je u martu upao u nevolju nakon što je pokazao pištolj na svom Instagramu uživo iz noćnog kluba. Ekipa ga je suspendovala, a kasnije je procurila i fotografija na kojoj je okružen plesačicama i novcem.

Dospio je na naslovnice jer je udario i tinejdžera tokom košarkaške utakmice, navodno izašavši iz svog doma s vidljivim pištoljem za pojasom. S prijateljima je u jednom trgovačkom centru u Memfisu takođe imao verbalni sukob s policijom.

Prema pisanju Gusa Garsi-Robertsa i Moli Hensli-Klansi iz "Washington Posta", intervjui i interni zapisi sugerišu da su Memfis Grizlisi i NBA pokušali zataškati tu vijest.

Kao odgovor na sve incidente, Morant se odvojio od košarke kako bi se pozabavio svojim unutrašnjim problemima, a NBA ga je suspendovala na osam utakmica.

Kontroverze koje okružuju Morantovo ponašanje van terena i dalje privlači pažnju te izaziva zabrinutost među navijačima i ligom.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови: