Počela izborna kampanja u BiH

  • 16.10.2020. 19:02

Kasnije nego obično i u potpuno drugačijim uslovima počela je izborna kampanja u BiH. SNSD kampanju je ozvaničio u Istočnom Sarajevu u kome će po prvi put direktno biti izabran gradonačelnik. 

Lideri SNSD-a poručili su sa Romanije da je ovo važan dan za sve političke partije ali i građane. SNSD kažu ide raširenih ruku i čistih računa i obraza u ove izbore.

“Okupljamo se za Republiku Srpsku da bi joj dali novu snagu, okupljamo se ovdje na Ilidži i svim opštinama da bi krenuli u još jedan pobjednički hod koji će dovesti do toga da u značajnom broju opština preko 80 odsto dobijemo vlast koja će zajedno sa Vladom Republike Srpske graditi svaku opštinu na najbolji način", kaže predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

"Ja sam ponosna na ove ljude, naše aktiviste koji predano rade i pomažu da se provede politika SNSD-a na terenu koji su u stanju da iskomuniciraju pravu poruku koja jeste glavna a to je jaka Republika Srpska”, kaže Željka Cvijanović, potpredsjednik SNSD-a.

“Sigurno nije slučajno da kampanju počinjemo ovdje ovim želimo da pokažemo da nam je svaki dio Republike Srpske zanačajan da institucije vode računa o svima od Trebinja do Novog Grada", kaže potpredsjednik SNSD-a, Radovan Višković. 

"Bez dileme - Srpska prije svega" slogan je pod kojim će DEMOS u borbu za glasove. Ovo su prvi istorijski izbori za ovu partiju, nakon dvije godine od osnivanja, kaže prvi čovjek DEMOSA Nedeljko Čubrilović.

"Građani su prepoznali ovu političku opciju kao nešto blisko njima i nešto što razmišlja u njihovu korist,  mi ćemo svakao biti stranka kompromisa i dobrih rješenja nećemo u kampanji da blatimo nikoga govorićemo o svom radu", kaže Čubrilović.

Kandidati Socijalističke partije Srpske najmlađe na izborima, poranili su da  kampanju započnu prvi. Njihov lider kaže za sedam mjeseci postojanja uradili su mnogo toga, a imaju i svog čovjeka u trci za načelnika opštine Teslić.

"Izlazimo sa našim kandidatima u 41 loklanoj zajednici u RS i u dvija u FBIH isto tako izlazimo sa našim kandidatima za načelnika opštine Teslić", kaže lider SPS-a, Goran Selak.

U prethodnu kampanju ušli su zajedno. Ovaj put sat kasnije nakon SPS-a izbornu borbu započela je i Socijalistička partija. Želimo ravnomjeran razvoj Republike Srpske  ali i više radnih mjesta i investicija poručio je lider Socijalista Petar Đokić.

"Želimo da mladi ljude vide Republiku Srpsku kao mjesto za bolji život ovdje  da bi se to desilo moramo mnogo više da radimo, moramo se okrenuti humanističkim vrijednostima da budemo bolji ljudi svakog dana", kaže lider SP-a, Petar Đokić.

DNS je ozvaničio kampanju iz svog tradicionalnog uporišta - grada Prijedor. To je kažu grad koji je jedan  od najpoželjnijih mjesta za ulaganja u ovom dijelu Evrope i cijeloj Republici Srpskoj, i to vjeruju, upravo njihovom zaslugom.

"Mi smo ovdje stavili u prvi plan čovjeka brigu za život iznad politike iznad funkcija i bilo čega drugog", kaže lider DNS-a, Nenad Nešić.

Koplja će se ipak najviše lomiti u Banjaluci. U trci za prvog čovjeka grada je aktuelni gradonačelnik Igor Radojičić i  Draško stanivuković. Predstavnici svih 10 partija koje su stale iza Igora Radojičića zajedno sa njim simbolično zalijepili i plakate u centru Banjaluke. Imamo realne i ambiciozne planove poručio je Radojičić, pred nama je kaže puno posla ali i mnogo  vidljivih rezultata postignutih u prethodne četiri godine.

"Danas je Vidovdanska koalicija koju u Banjaluci čini 10 partija neću reći započela kampanju već došla da finalizira rezultat koji smo započeli i vrijedno radili u prethodnih 1 500 dana, iza nas je mngo projekta i riješeno je mnogo pojedinačnih problema građana", kaže kandidat za gradonačelnika Banjaluke, Igor Radojičić.

SDS je u izbornu bitku krenuo je iz  Banjaluke ali ipak bez svog kandidata u najvećem gradu Srpske. I danas su stali uz PDP-ovog Draška Stanivukovića.

U izbornu trku Stanivuković je krenuo  ambiciozno, a kao jedan od ciljeva ako bude izabran postavio je taj da  konačno završi fakultet i diplomira. Uz konfete poručuje da je vjesnik promjena.

"Pred vama po prvi put stoje nova lica novi političari, nova energija koji nisu spremni  ovu podršku da daju ni za šta i da ispune svaku datu riječ koji smo dali u narednih 30 dana", kaže Stanivuković.

"Mislim da promjene počinju iz najvećeg grada Republike Srpske, tu smo da podržimo ovog mladog čovjeka za koga vjerujemo da će biti vjesnik promjena u Republici Srpskoj", kaže lider SDS-a Mirko Šarović.

Početak kampanje u odnosu na prethodne godine izgledao je dosta skromnije bez prevelike euforije. Jasno da se održavaju u i dalje vanrednoj situaciji. Ono što se ne razlikuje od prethodnih godina jeste pozivanje na fer borbu koje već nakon nekoliko sati kampanje bude zaboravljeno.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.