Bolan i skup neuspjeh

Fijasko opozicije u Zvorniku, jeftin politički marketing i zloupotreba naroda

  • Извор: АТВ
  • 27.08.2022. 08:03

Bolan i skup neuspjeh, i jako težak udarac za opoziciju u Zvorniku. Da je tako, govori i činjenica da čak ni sami Jelena Trivić, Branislav Borenović, Mirko Šarović kao i Nebojša Vukanović nisu smjeli i htjeli da licitiraju brojevima ljudi na skupu, kao što je to slučaj bio do sada.

A i kako bi Vukanović mogao bilo šta da izračuna, kada se u oktobru minule godine propisno obrukao, kazavši tada da se na protestu opozicije održanom na Trgu Krajine, okupilo više od 20.000 ljudi, te da se osjećao kao Fredi Merkjuri.

Izostao je ovoga puta Vukanovićev komentar na blogu, kada je u pitanju broj okupljenih, pa se tako ogradio navodivši cifru od, kako kaže, "nekoliko hiljada". Važno je podsjetiti, da je upravo Vukanović bio taj, koji je prije nekoliko dana pozivao radnike FG "Birač" na proteste, pa kada je vidio da odziva nema, nije se ni pojavio, što je, može se reći pravi debakl lidera "Za pravdu i red".

Nije ni mogao, jer se „mirio“ na kafi sa političkim saborcem Mirkom Šarovićem, koji je objavom na Facebook-u potvrdio da je u opoziciji bilo nesuglasica, raskola i tenzija. "Tiho" je na svom Facebook nalogu komentarisala i Jelena Trivić. Bez brojki, ali s evidentnom zloupotrebom radnika i ostalih prisutnih.

Politički poeni su jedino što se broji kod Trivićeve. I veliki borac za Republiku Srpsku i srpski narod, kako se od milja zove Mirko Šarović, danas je prisustvovao skupu opozicije. Iako ne zna boje zastave Srpske, ne zna ni odokativno prebrojiti okupljenu masu, pa se tako i on, po uzoru na svog "političkog saborca" Nebojšu Vukanovića nije igrao sa brojevima. Igrao se Šarović i previše sa narodom, svih ovih godina, pa neće ni brojevima, kako se ne bi obrukao. Predsjednik PDP-a Branislav Borenović, jučerašnji fijasko nazvao je narodnim zborom, za šta je dobio tek oko 150 lajkova na Facebooku.

Suma sumarum, kada se podvuče crta, još jedan fijasko opozicije. Na jučerašnjem događaju čak nije bilo ni previše stranačkih vojnika, uprkos pritiscima na radnike "Alumine". I ne samo na njih, već su autobusima u Zvornik dovezeni i radnici Doma zdravlja i opštine Lopare, kao i radnici Gradske uprave Bijeljina.

Neki od prisutnih su kazali da su bili primorani da dođu, te da će za to dobiti majice i obroke, a neki čak i dnevnice. Jasno je, da su opozicionari iskoristili radnike u svrhu političkog marketinga, navodeći im da se bore za njihova prava, a zapravo sve to rade zarad šake političkih poena.

Gradska boračka organizacija takođe se oglasila po ovom pitanju, kao i organizacija ratnih vojnih invalida koji su jasno rekli da su protiv ovakvog načina, te smatraju da pojedini opozicioni lideri manipulišu radnicima s ciljem lične promocije.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.