U Njemačkoj

Video podijelio korisnike drustvenih mreža: Platila kaznu jer nije dječaka obukla kao curicu?

  • Извор: АТВ
  • 22.08.2022. 12:24

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji je podijelio javnost, a radi se o tome da jedna gospođa koja živi u Njemačkoj tvrdi kako im je došao dopis da djeca jedan dan u školi moraju da se obuku u odjeću suprotnog pola kako bi sami odlučili gdje pripadaju ili će u suprotnom platiti novčanu kaznu.

"Dobar dan. Ja živim u Njemačkoj. Imam sina, koji ima 8 godina. Stiglo nam je pismo iz ministarstva da deca trebaju u utorak da ako imamo sina da se obuče u haljinu, ako imamo kćerku da je obučemo kao dečaka, da bi djeca saznala da li su oni muškog ili ženskog pola, pošto više nema to da ja imam sina ili kćerku, nego svi mi imamo decu. A ta deca sama mogu da odluče šta žele da budu" navodi gospođa Milka u videu.

Tvrdi da je ona odbila da posluša ovaj dopis i da je zbog toga morala da plati kaznu od 263 evra.

"Pošto sam ja učiteljici rekla da ja neću da obučem sina u haljinicu jer moj sin hoće svaki dan da nosi neki dres Ronaldo, Mesi, Mbape i da on zna sigurno da je dečak i hoće da igra fudbal. Nema potrebe da oblači haljinicu da bi razmislio da li je dječak ili nije. Morala sam da platim kaznu od 263 evra zato što mi sin nije išao kao djevojčica u školu", priča ona ogorčeno.

Navodi da ona i njena porodica žele da se vrate u Srbiju jer ne želi da pretvara dijete u nešto što nije.

Ovaj video podigao je veliku prašinu na društvenim mrežama. Jedni tvrde da je to laž, dok drugi kažu da je istina.

Šta vi mislite, da li je ovo istina ili samo traženje pažnje putem društvenih mreža?

Тагови: