Nakon predsjedničkih izbora

Analitičari predviđaju politički krah DPS-a

  • Извор: АТВ
  • 04.04.2023. 19:30

„Milo, nego ko“ bio je slogan za protekle izbore a sada definitivno njegovom DPS-u prava omča oko vrata za predstojeće parlamentarne jer ova stranka nema lidera osim Mila Đukanovića, ovo kažu novinari i analitičari u Crnoj Gori. Sigurni su da DPS 11. juna čeka još veći debakl.

“Vjerovatno sada Đukanović, kada zna rezultat predsjedničkih izbora, prije bi sebi odsjekao ruku nego što bi potpisao vanredne parlamentarne izbore za 11. jun. Ono što vi znate u politici su najvažniji trendovi”, smatra Đorđe Savović, urednik IP ADRIA TV.

A trendovi kažu da su Đukanović i DPS  izgubili sve izbore od 2020. godine. Kola su definitvno krenula niz brdo i teško da se sada mogu zaustaviti, zato se protivnicima politike DPS-a daje velika šansa.

ATV u Crnoj Gori: Milatović pobijedio decenijskog vođu

ATV u Crnoj Gori: Milatović pobijedio decenijskog vođu

“Oni subjekti koji su proizišli iz promjene 30. avgusta 2020. godine sada su blizu dvotrećinske većine i mislim da je to definitivno dokaz da je Đukanović smijenjen”, rekao je Marko Vešović, novinar iz Podgorice. 

Pokret Evropa Sad vjerovatno će uskoro prerasti u partiju, očekuje se da bi baš oni mogli biti najjači na parlamentarnim izborima. Mnogi u fotelji premijera već sada vide Milojka Spajića.

“Oni idu ka mandatarskom mjestu i mjestu premijera što opet na neki način možda nije dobro jer opet imamo jednu partiju koja prijeti da poklopi sve pozicije”, istakao je Stefan Đukić, esejista i analitičar.

Milatović otkrio gdje prvo ide u zvaničnu posjetu i da li će ići u Srbiju

Milatović otkrio gdje prvo ide u zvaničnu posjetu i da li će ići u Srbiju

Nagli rast Evrope ne šteti samo DPS-u, pretpostavka je da će uzeti i glasove partnerima. Najaviše bi to mogla osjetiti URA Dritana Abazovića, neke manje stranke bi mogle nestati a DF i Demokrate će se vjerovatno truditi da sučuvaju ono što se još može sačuvati.

Svakako će biti evidentno da će se presložiti procenti u velikoj mjeri i da će sve partije koje su zadržavale istu strukturu u svojim liderstvima morati značajno nešto da promjene.

Kraj jedne ere u Crnoj Gori, pobjeda Milatovića slavljena cijele noći

Kraj jedne ere u Crnoj Gori, pobjeda Milatovića slavljena cijele noći

Slika sa pobjedničke bine Jakova Milatovića ličila je na ono što smo gledali poslije 30. avgusta. Svi su stali uz novog predsjednika, pa su rame uz rame bili zaraćeni Andrija Mandić i Zdravko Krivokapić. Te noći su pljuštale čestitke i zagrljaji, bilo je tenzija, kiselih osmjeha a neki su sa bine i otišli. Sve ovo govori da će u Crnoj Gori biti zanimljivo i nakon pada DPS-a a pogotovo nakon predstojećih parlamentarnih izbora.

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска