Смртоносне несреће

Апокалипса у Америци

  • Извор: Б92
  • 10.01.2024. 17:11

Олуја је захватила сјевероисток у сриједу рано, док је дивље зимско вријеме на другим мјестима донијело торнада и смртоносне несреће на Средњем западу и југу, пријетње од поплава на Флориди и мећаве на сјеверозападу.

Најмање петоро људи је погинуло широм САД.

Медији су објавили да су смртни случајеви пријављени у Сјеверној Каролини, Алабами и Џорџији.

Више од 1.500 летова одгођено је или отказано до јутрос у САД.

Гувернер Рон ДеСантис прогласио је ванредно стање у 49 округа Флориде, гдје су олује однијеле кровове са кућа и срушиле далеководе.

До уторка је пријављено 12 торнада широм Флориде, Алабаме и Џорџије, који су проузроковали значајну штету, а у неким областима подстакли операције потраге и спасавања.

Математички немогуће отплатити амерички дуг

Математички немогуће отплатити амерички дуг

Више од 22 милиона људи било је у стању узбуне због торнада.

У округу Хјустон, Алабама, једна осамдесетједногодишња жена је наводно погинула након што је торнадо пробио то подручје, уништивши мобилне кућице и камп-приколице.

Једна особа је погинула, а двије су тешко повријеђене у Клермонту у Сјеверној Каролини, саопштили су званичници, након што је снажна олуја прошла кроз парк мобилних кућица.


Возач је погинуо у округу Клејтон у Џорџији, саопштили су званичници, након што је дрво пало преко ауто-пута и смрскало возачев аутомобил.

А једног човјека је у уторак ујутро насмрт смрскало срушено дрво у Бирмингему, Алабама, извијестила је локална станица ВВТМ, позивајући се на локалне званичнике.

Скоро милион људи без струје

Готово милион потрошача у више од 10 савезних држава САД остало је без снабдијевања електричном енергијом усљед снажних сњежних олуја на источној обали, наводи се у подацима које је објавио портал "Пауер аутиџис".

Портал наводи да су се најзначајнији прекиди напајања догодили у држави Њујорк, гдје је 140.000 људи остало без струје.

Према писању портала, готово 105.000 потрошача остало је без струје у Пенсилванији, а више од 66.000 у Сјеверној Каролини.

Више од 100.000 искључења пријављено је у Њу Џерсију и Мичигену.

Гувернер Њу Џерсија Фил Марфи прогласио је ванредно стање уочи олује у уторак поподне, а званичници града Њујорка евакуисали су скоро 2.000 миграната смјештених у пространом комплексу шатора уочи предвиђених удара вјетра до 70 миља на сат.

Снажне олује оставиле без струје око милион људи на источној обали САД

Снажне олује оставиле без струје око милион људи на источној обали САД

Заједнице на обали ријеке биле су у сриједу поплављене у најмање једном округу Њу Џерсија, извијестио је ЦБС Њуз Њујорк.

А полиција у Клинтону у Њу Џерсију објавила је фотографије поплава у њиховом граду на друштвеним мрежама.

Национална метеоролошка служба упозорила је на могуће велике поплаве у дијеловима Лонг Ајленда са порастом нивоа мора до три метра до сриједе ујутру и могућност великих и мањих поплава дуж потока и ријека широм области.

Најмање 10 људи морало је бити спасено из возила заробљених у поплавним водама у округу Принс Џорџ, Мериленд, а једна је у критичном стању, објавиле су тамошње власти на друштвеним мрежама.

Олуја је срушила дрвеће и далеководе, изазвала поплаве и оставила људе без струје широм Мериленда, јавио је ЦБС Њуз Балтиморе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?