Mnogi napustili festival

Bačen suzavac na nastupu Gorana Bregovića

  • Извор: Телеграф
  • 23.08.2021. 08:26

Čuveni muzičar Goran Bregović nastupio je sinoć na festivalu piva u Korči u Albaniji, kad se dogodio incident koji je napravio pometnju, prenose albanski mediji.

Na Goranovom nastupu je, naime, bačen suzavac, pa su mnogi odlučili da napuste festival.

Djeca i stariji su se uputili odmah ka izlazu, dok je jednoj osobi pružena medicinska pomoć i završila je u Hitnoj, prenosi faktor.al.

Nakon što se situacija smirila koncert je nastavljen, a Bregovićev tim, koji još uvijek nije prokomentarisao ono što se dogodilo.

Na obezbjeđenju koncerta bilo je angažovano više od 200 policajaca, od kojih je većina bila oko bine, dok su ostali raspoređeni na glavnim gradskim ulicama.

Hotel u kome Bregović boravi takođe čuvaju brojne policijske i civilne snage.

Broj posjetilaca bio je smanjen u odnosu na prethodna četiri večeri festivala, takođe iz bezbjednosnih razloga, a gledaoci nisu mogli da unesu flaše, kao ni druge predmete, pogotovo od metala.

Jedan od hitova koje je Bregović izveo bio je i "Roka mandoljina", prenosi Kljan Kosova.

Vijest da će Bregović danas nastupiti na Festivalu piva u Korči na jugoistoku Albanije izazvala je talas negativnih napisa u medijima na Kosovu i Metohiji, podsjeća Koha.

Pokrenuta je i online peticija protiv njegovog učešća na tom događaju, koju je do sada potpisalo oko 6.000 ljudi.

U peticiji se navodi da je Bregović "inspirator genocida na Kosovu i Metohiji" i da je njegova pjesma "Kalašnjikov", kako se dodaje, "srpskim paravojnim formacijama poslužila kao inspiracija za činjenje zločina na Kosovu i Methiji".

Mnogi muzičari sa Kosova i Metohije iz Albanije takođe su se povukli sa festivala.

Zbog Bregovićevog koncerta ranije je održan i protest u Korči, a pojedini mediji sa KiM izvijestili su da su se na njemu okupile četiri osobe.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина