Uhapšeni

Bauštelci iz Albanije krivci za požar u Hrvatskoj?

  • 28.07.2023. 19:50

Splitska policija uhapsila je sinoć dvojicu državljana Albanije, koju dovode u vezu s jučerašnjim požarom na Čiovu koji je poprimio velike razmjere. Kako se saznaje, uhapšeni Albanci radili su na izgradnji kuće.

Stanovnici Mavarčice ranije su se bunili zbog bučnih radova u jeku turističke sezone. Tvrde kako su na njih danima upozoravali načelnika Okruga Ivicu Radića i nadležne službe u Opštini, a kako je upravo uslijed njih izbio jučerašnji požar koji je poprimio velike razmjere. Mještani koji su nam se obratili nadalje ističu da je Opština odlučila da neće obustaviti gradnju do septembra. Smatraju da su direktno odgovorni za mega požar u kojem na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava.

Preminuo Randy Meisner, jedan od osnivača rock grupe The Eagles

Preminuo Randy Meisner, jedan od osnivača rock grupe The Eagles

Kako komšije govore i fotografije pokazuju, a može se vidjeti i na terenu, požar je očito krenuo od jedne kuće na vrhu mjesta koja je u izgradnji, s plavom dizalicom, a do zapaljenja je navodno, po izjavama komšija, došlo od iskrenja brusilice ispred objekta na suvoj travi.

Juče, ali i prethodnih dana radili su se grubi radovi na tom objektu bez obzira na to što je strogo zabranjeno graditi u ovom periodu. Načelnik Okruga i ostale službe juče su i sve prošle dane dobile na desetke prijava od komšija kojima je buka s ovog gradilišta smetala te su trpili štetu, ali su službene osobe iz Opštine očigledno odlučile da neće obustaviti izgradnju do septembra te su direktno krivi za mega požar u kojem, na svu sreću, nije bilo ljudskih žrtava.

Preminuo radnik koji ostao zatrpan ispod ruševina

Preminuo radnik koji ostao zatrpan ispod ruševina

Mislimo da milionsku štetu treba nadoknaditi Opština, a pojedinci osobno odgovarati za aljkavo i nesavjesno obavljanje poslovnih obveza te ugrozu života stanovnika, stranaca i vatrogasca. Sami znate koliko košta let sata kanadera, a istovremeno su puno sati svi bili u vazduhu, pa desetine vozila i heroja vatrogasaca… O izgorjelim maslinama i automobilima da ne govorimo…’, poručuju.

Budući da je u toku kriminalističko istraživanje, teško je govoriti imaju li tvrdnje mještana o izbijanju požara uporište, ali iz Opštine smo pokušali saznati jesu li zaprimili prijave o buci s gradilišta na koje se referiraju kao i što su napravili po tom pitanju.

Popularne destinacije će turisti u budućnosti izbjegavati

Popularne destinacije će turisti u budućnosti izbjegavati

"Sve dok je istraga o uzroku izbijanja požara u toku, opštinski načelnik Opštine Okrug ne daje izjave u vezi potencijalnih uzroka i nagađanja kako medija tako i mještana. Ako imate bilo kakva pitanja o ostalim činjenicama i prijavama mještana, budite slobodni najaviti se i dogovoriti intervju s opštinskim načelnikom u Kancelariji načelnika u zgradi opštinske uprave u Okrugu Gornjem’, odgovorili su za Dalmatinski Portal. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм