Saobraćajna nesreća

Beroš: Povrijeđena 32 putnika, od kojih 19 teško

  • Извор: СРНА
  • 06.08.2022. 13:10

Prilikom slijetanja poljskog autobusa sa auto-puta u Hrvatskoj poginulo je 12 putnika, 32 su povrijeđena od kojih je 19 teško, rekao je danas hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš.

U varaždinskoj bolnici je smješteno 11 povrijeđenih, od kojih je pet njih sa težim povredama na Odjeljenju intenzivne njege.

Beroš je dodao da su u Čakovcu dvije pacijentkinje, koje su lakše povrijeđene, a u Kliničko-bolničkom centru Zagrebu je šest povrijeđenih sa teškim povredama.

"Jedna osoba je preminula. Jedna pacijentkinja je na na operaciji koja još traje i trajaće dugo jer se radi o višestrukim povredama sa stanjem životne ugroženosti", dodao je Beroš.

On je dodao da je na Traumatologiji i bolnici "Sestre milosrdnice" osam bolesnika, četvero u Jedinici intenzivnog liječenja, dvoje u operacijskoj sali, a dvoje na obradi.

"U Dubravi su šestero teško povrijeđenih, na operaciji su dvoje", kaže Beroš.

On je istakao da rade sve moguće kako bi zbrinuli sve povrijeđene putnike, a da oko 15.00 časova u Zagreb solazi i poljski kolega pa će zajedno obići povrijeđene.

Beroš je rekao da je ova saobraćajna nesreća rezultat ekstremnog saobraćaja na putevima u Hrvatskoj i da je reakcija hitnih službi bila na visini.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je ranije da se dogodila strašna saoraćajna nesreća, a da su informaciju o njoj dobili od poljske državljanke iz autobusa.

Saobraćajna nesreća dogodila oko 5.40 časova na 62. kilometru auto-puta u smjeru Zagreba, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec.

Autobus je krenuo iz mjesta u blizini Varšave, a riječ je o grupi koja je planirala otići na hodočašće u Međugorje, prenose hrvatski mediji.


  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок