Zagreb

Beroša pitali o preminulom novinaru, on rekao da je mislio kako će pričati o nesreći

  • Извор: Индекс
  • 06.08.2022. 14:07

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš održao je konferenciju za novinare nakon tragične nesreće poljskog autobusa, a novinari su ga pitali i o smrti novinarima Vladimira Matijanića i mogućim propustima splitske bolnice i Hitne. 

"Rješavaćemo jednu krizu po jednu, mislio sam da ćemo ovdje biti fokusirani na nesreću. U Splitu je već u toku postupanje. Zdravstvena inspekcija takođe će postupati, postupaće se kako bi se utvrdili svi detalji koji su sada već medijski na neki način izašli. Ja sam od jutros bio u kontaktu s direktorom KBC-a Split, biću i dalje", rekao je Beroš, koji je odgovorio i na novinarsko pitanje o nepružanju pomoći.

"Ne mogu vam u ovom trenutku o tome govoriti. Pokrenut je nadzor unutar KBC-a Split, koji će pokazati pravo stanje stvari. Na osnovu informacija koje su sada dostupne ja ne mogu graditi svoj stav i zvanično mišljenje. Moramo ispitati i vidjeti o čemu se radi. Zatekli ste me ovim pitanjem pa bih takođe izrazio saučešće porodici preminulog novinara", dodao je.

"Ljekari postavljaju indikaciju za primjenu pojedinog lijeka na temelju zdravstvenog stanja. Moramo vidjeti kakvo je zdravstveno stanje. Kao ministar, ne mogu vjerovati da bi zdravstveno stanje bilo koga u Republici Hrvatskoj bilo takvo da zahtijeva neki lijek, a on mu nije prepisan. Moramo vidjeti kakvo je bilo zdravstveno stanje i je li zahtijevalo primjenu lijeka i kojeg", rekao je Beroš.

"U ovom trenutku ima nekoliko različitih lijekova, sad govoriti o kojem je lijeku bilo riječ bez ikakvih medicinskih podataka ne možemo. Mogu obećati da će sve biti provjereno i istraženo", rekao je Beroš, prenosi "Index.hr".

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.