Hrvatska

Brutalno premlaćivali konja i sve prenosili na Fejsbuku

  • Извор: Индекс
  • 12.09.2023. 19:21

KAportal je objavio uznemirujući snimak zlostavljanja konja, a koje se navodno dogodilo u štali u naselju Orlovac kod Karlovca. Na snimku, koji su kasnije objavili još neki mediji, vidljivo je da dvije osobe tuku konja.

Snimak traje minutu i 12 sekundi, i većinu vremena prikazuje čovjeka koji drvenim štapom nemilosrdno udara zavezanog konja po stražnjem dijelu tijela. Snimak je izrazito uznemirujući, zbog čega ga nismo objavili.

Na snimci se više puta čuje kako muškarac koji snima govori "dobro je, nemoj ga više". Nakon što se konj ritne, snimatelj govori "sad ga udari".

Nakon toga muškarac nastavlja batinom udarati konja, a pridružuje mu se i druga osoba koja konja udara po glavi.

Sve prenosili na Facebooku

Zlostavljanje životinje prenošeno je uživo na Facebooku. Dio komentara je poticao zlostavljanje životinje.

Pored zlostavljanog konja u štali su se nalazila još najmanje tri konja i nekoliko krava.

Inače, hrvatski zakon propisuje kaznu zatvora do jedne godine svakom ko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama.

(Index)

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.