Milo Ðukanović

Crna Gora će postati prva naredna članica EU

  • 27.11.2018. 10:58

Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović izjavio je da će ta država biti prva naredna članica Evropske unije.

Ðukanović je to rekao tokom posjete Velikoj Britaniji, gdje je održao predavanje na Oksfordskoj uniji, prenio je portal RTCG.

Obraćajući se studentima Ðukanović je rekao da je jedino ujedinjena Evropa, stabilna Evropa, te da će Crna Gora biti prva naredna članica Unije.

Ðukanović je istakao i da Crna Gora nije opterećena rokovima i da će, bila članica Unije ili ne, građanima obezbijediti evropski standard.

Komentarišući odnose Crne Gore i Rusije, Ðukanović je kazao da se, uprkos diplomatskoj tradiciji i prijateljstvu dugom nekoliko vijekova, zbog sukoba na globalnoj sceni izgubila mogućnost za balansiranje Crne Gore između tradicionalnog prijateljstva i odlučnosti da se živi u novom vrijednosnom kontekstu.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.