Danilovgrad

Crna Gora: Manijak silovao psa

  • 18.07.2020. 12:44

Pedesettrogodišnji Lj.P. iz Danilovgrada uhapšen je zbog sumnje da je prije nekoliko dana silovao psa u centru grada.

Nevladine organizacije Spasi me sa sjedištem u Danilovgradu i Kuća životinja sa sjedištem u Spužu osudile su zlostavljanje psa, pozdravljajući brzu i efikasnu reakciju policije.

“Starješine i policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad u kontinuitetu pokazuju visoku profesionanost i odgovornost da bez razlike i jednako prema svima primjenjuju zakon”, navode u tim organizacijama.

Ističu da brojne studije ukazuju na povezanost zlostavljanja životinja sa nasiljem prema ljudima.

“Pozivamo nadležno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici da osigura brzu i društveno uspješnu krivično pravnu reakciju na zlostavljanje i mučenje životinje. Posebno apelujemo da se ne inicira niti prihvati sporazumno priznanje krivice. Redovni postupak je od javnog interesa i može doprinijeti boljoj praksi i odgovornijem odnosu prema životinjama”, dodaje se u saopštenju.

Zlostavljanog psa je preuzela NVO “Spasi me” i, kako kažu, pružiće mu adekvatnu njegu, da bi što prije prevazišao traume.

Direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica Dragoje Vlahović kazao je da je taj čin monstruozan, optuživši institucije da su nepostupanjem po zakonu doprinijele nedjelu.

“Tu prije svega mislimo na Osnovno državno tužilašto, a obrazložićemo i zašto. Naime, u Crnoj Gori se godinama unazad dešavaju najmonstruoznija ubistva životinja, naša ali i druge organizacije su uvijek blagovremeno reagovale, tražeći za počinioce takvih djela najstrože kazne, ali gle čuda, Tužilaštvo je prijave protiv njih odbacivalo ili bi sastavili takve optužnice, da bi počinioci na Sudu bili oslobođeni ili eventualno prošli sa uslovnom kaznom”, naveo je Vlahović.

Kako ističe, zato sa punim pravom mogu da upere prst u Osnovno državno tužilaštvo i da kažu da su oni, zbog prelošeg rada u dosadašnjim slučajevima, saučesnici u svakom djelu mučenja, ubijanja, pa i ovog silovanja životinja.

“Da su se samo držali zakona, što i jeste njihova primarna obaveza, sigurni smo da bi građani isti poštovali i da se ovakve stvari ne bi dešavale”, naveo je Vlahović.

Dodao je da će se, ukoliko ovo djelo ne bude najstrože kažnjeno, takvi zločini sve češće ponavljati.

“Ne smijemo dozvoliti da ovakve slike o nama sve češće obilaze region i svijet, moramo se izboriti da budemo država prava, a ne država monstruma”, poručio je Vlahović.

Pročitajte još:

Vučić upisao fakultet

Jutjuber iz FBiH izvrijeđao policiju Srpske, nazvao ih idiotima i zatucanim

Detalji šokirali javnost: Silovao žene dok mu se djevojka u BiH porađala

Brutalno pretukli bolesnog mladića u Kozarskoj Dubici, sve snimali

Očajni otac tri puta pokušao da skoči u rijeku: "Kad nje nema, neka nema ni mene"

Autobus iz Njemačke sa putnicima iz BiH izletio s ceste

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.