Poslanička pitanja

Crna Gora uvodi "Ministarski sat"

  • 07.02.2021. 10:04

Poslanički klubovi vlasti i opozicije naizmenično će ubuduće jednom mjesečno moći da predlože sazivanje sjednice na takozvani Ministarski sat, gdje će ministri odgovarati na pitanja poslanika o temama koje su najznačajnije.

To je predviđeno izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine Crne Gore, prenosi portal CdM pisanje Dana.

Šef kluba poslanika Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović potvrdio je informaciju o izmjenama i dopunama Poslovnika kojima se uvodi Ministarski sat.

"Posljednjim izmjenama i dopunama Poslovnika, uveden je novi institut, takozvani Ministarski sat, odnosno pravo poslanika da sazovu posebnu sjednicu na tačno određenu temu, na kojoj će resorni ministar odgovarati na njihova pitanja", rekao je Bogdanović.

On je istakao da je novitet to da na tim posebnim sjednicama posljednja riječ pripada poslanicima, a ne ministrima, kao što je to bio slučaj do sada.
 

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм