Izbori

Crnogorci biraju predsjednika: Milatović ili Đukanović

  • Извор: АТВ
  • 02.04.2023. 19:03

Jedni misle da je Milo Đukanović danas trčao počasni krug i da se pozdravlja sa foteljom šefa države.

U toj fotelji vide mladog Jakova Milatovića. Drugi misle da se Đukanović neće lako odreći decenijske vladavine i da će vladati još 5 godina. Svi vjeruju u bolje i mirnije dane.

Novinar ATV-a razgovoarao je sa građanima, evo šta su mu rekli.

“Dvadeset godina nisam izlazio sada da probam kako će biti. Ko god pobijedi, srećno mu bilo.”

“Dosta je bilo 30 godina vladavine jednog te istog čovjeka koji je uzurpirao sve poluge vlasti.”

“Ne znam ko bude bolji neka pobijedi.” 

“Da li je ovo istorijski dan za Crnu Goru?”, “Ja mislim da jeste. Sigurno da je istorijski dan.”

“Promjene, promjene.”, “Kako se živi?”, “Nije loše.”

“Očekivanja su da bude sve pošteno pravedno i za korist naroda, jer oni treba da služe narodu.”

“Super će biti ako dođe ovaj naš”, “Ko je Vaš?”, “Jakov.”

Nikšić: Prijavljeno da se u Pčelarskoj organizaciji kupuju lične karte

Nikšić: Prijavljeno da se u Pčelarskoj organizaciji kupuju lične karte

Tiha kampanja, regularan prvi krug glasanja a neizvjesnost velika, tako novinari opisuju ove predsjedničke izbore. Nikola Đurović za ATV kaže da su ankete drugačije od svih dosadašnjih.

“Što se tiče očekivanja od ovih izbora, prema analizama i sabiranjem glasova iz prvog kruga i kandidata koji su bili protiv aktualnog šefa države gospodina Đukanovića očekuje se pobjeda kandidata Pokreta ‘Evropa sad’ Jakova Milatovića i da Crna Gora dobije tek trećeg predsjednika i tek drugog od obnove nezavisnosti”, smatra Nikola Đurović, novinar Prva TV Crna Gora .

U pratnji supruge ali bez lične karte na biralište je poranio kandidat Pokreta “Evropa sad” Jakov Milatović. Vratio se po ličnu i kazao da je zaboravio jer je u zadnji čas na nagovor supruge promjenio odijelo. Peh nije narušio optimizam, siguran da je baš on novi šef države.

“Ja sam apsolutno siguran u pobjedu, vi znate da je u odnosu na prvi krug razlika čini mi se iznad 70.000 glasova, to je za gospodina Đukanovića u ovom trenutku nedostižno jedino možemo danas govoriti kolika će biti razlika a ja vjerujem da će biti prilično velika i da će konačno Crna Gora u punom smislu riječi biti slobodna zemlja”, izjavio je Jakov Milatović, kandidat Pokreta “Evropa sad”.

U Crnoj Gori do 17 sati glasalo skoro 59 odsto birača

U Crnoj Gori do 17 sati glasalo skoro 59 odsto birača

Tačno u podne na istom mjestu kao i proteklih mnogo godina glasao je crnogorski vladar Milo Đukanović. Kaže da danas osjeti tenzije ali siguran u svoju dominaciju.

 Na pitanje šta ako izgubi, kandudat DPS-a Milo Đukanović je rekao da ne razmišljano tome.

“Da li ćete čestitati?”, “Pa za Boga, jesmo li čestitali 30 avgusta. Ja predstavljam tu Crnu Goru. Vjerujem da počinje neko novo i bolje vrijeme u kojem će Crna Gora nastaviti da se efikasno i stabilno kreće ka svom evropskom cilju”, rekao je Đukanović.

Jednog od dva kandidata danas je imalo pravo da zaokruži nešto više od pola miliona stanovnika Crne Gore. Gužvi na biralištima nije bilo. Prije petnaest dana održan je prvi krug glasanja i tada su Crnogorci od sedam kandidata izabrali dva.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм