Sve je bilo pod maglom

Čudo pod Ostrogom (VIDEO)

  • Извор: Курир
  • 15.02.2022. 15:40

Video objavljen na Fejsbuku prati tekst: "U trenutku kada sveštenik izgovara poziv na Sveto Pričešće, razvedrilo se u sekundi. Sveti Vasilije, Čudotvorce, moli Boga za nas grešne!"

Vjernici, ne samo pravoslavni, svakoga dana dolaze na Ostrog da bi se pomolili nad moštima Svetog Vasilija Ostroškog, kojeg smatraju iscjeliteljem svih nevoljnih i bolnih. Ljudi sa svih strana svijeta, sa svih meridijana u svojim molitvama obraćaju mu se kao velikom čudotvorcu i Božjem ugodniku. I nerijetko se mogu pročitati ispovijesti onih kojima su molitve ostavrile, koji su zanavijek zahvalni svetitelju. A ponekad se pojavi i video kojim se dodatno učvršćuje vjerovanje da je manastir na Ostrogu zaista posebno mjesto na planeti.

Na Fejbuku je objavljen snimak koji je propraćen riječima: "Čudo na Ostrogu. U trenutku kada sveštenik izgovara poziv na Sveto Pričešće, razvedrilo se u sekundi. Sveti Vasilije, Čudotvorce, moli Boga za nas grešne!"

Sveti Vasilije Ostroški je bio episkop zahumski i srpski pravoslavni svetitelj koga crkva slavi 12. maja, po gregorijanskom kalendaru. Rođen je u selu Mrkonjići, Popovo Polje u Hercegovini. Kada je odrastao otišao je u trebinjski manastir Uspenija Presvete Bogorodice i tu se zamonašio. Najprije je živio u Tvrdošu, a kada su Turci razorili manastir, preselio se u Ostrog gdje je nastavio svoj podvižnički život, uz mnogo tople molitve i brige za svoje vjernike.


Upokojio se u Gospodu 1671. godine, a njegove čudotvorne mošti čuvaju se do današnjeg dana. Njegove mošti se kao velika svetinja čuvaju u manastiru Ostrog. U Ostrogu se svake godine na Trojičin dan održava veliki narodni sabor kada dolazi najviše poklonika, bez obzira na veroispovijest, tražeći iscjeljenja u najtežim bolestima i mukama.

Тагови: