Split

Detalji jezivog ubistva: Izbo majku pa policiji rekao da je ubio demona

  • Извор: Агенције
  • 24.12.2021. 16:00

Jeziv zločin dogodio se u Splitu. 28-godišnjak M. P, koji inače radi kao kuvar, a do sada ima tek prijavu za remećenje reda i mira, odgovaraće za teško ubistvo majke Ive P., koju je policija juče popodne našla mrtvu u stanu na šestom spratu zgrade u Mosećkoj ulici.

"Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog sumnje da je počinio krivično djelo 'Teško ubistvo'", rekli su iz PU splitsko-dalmatinske. 

"Ubio sam demona"

Žena je imala mnoštvo rana zadatih velikim kuhinjskim nožem, a našli su je u sobi. U stanu nije bilo tragova borbe, piše "Dalmatinski portal".

Policija je došla na vrata stana porodice nakon dojave zabrinutih građana da već nekoliko dana nisu uspjeli s njom uspostaviti kontakt. Dočekao ih je sin ubijene.

Rekao je policajcima: "Ubio sam demona".

Odmah je uhapšen, nije pružao otpor. Odveden je na psihijatriju kako bi se vidjelo je li u stanju za kriminalističko istraživanje. Ljekari su procijenili da jeste, pa je prebačen na obradu u policiju.

Tokom dana predaće ga pritvorskom nadzorniku, nakon čega mu slijedi ispitivanje kod zamjenice državnog tužioca. Prije toga će ga vještačiti psihijatar da se vidi je li uračunljiv. Ranije se već liječio zbog psihičkih tegoba, ali ambulantno. Imao je propisanu terapiju.

Ubijena žena zadnji put je viđena živa preksinoć. Ona i sin bili su u posjeti njenoj sestri. Ubistvo se dogodilo ili tokom noći ili juče ujutro.

Ovo je treće teško ubistvo ženske osobe u Splitu u posljednja tri mjeseca.

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.