Jezivo ubistvo

Detalji zločina u Splitu: Ubo ženu 15 puta dok je slagala policu

  • Извор: Индекс
  • 30.11.2021. 21:12

U brutalnom zločinu u splitskom Lidlu ubijena je radnica.

U trgovinu je oko 15 sati ušetao pedesetogodišnji muškarac i pred kupcima izbo četrdesetčetvorogodišnju V.P, svoju bivšu nevjenčanu suprugu. Ona je s teškim povredama vozilom Hitne pomoći prevezena u bolnicu, gdje je ubrzo preminula.

Radnici trgovine su muškarca zadržali do dolaska policije te je uhapšen i priveden u službene prostorije, a policajci su na mjestu događaja zaplijenili i nož.

Index je saznao kako je zločina počinio pedesetčetvorogodišnji Željko Đekić.

Sada se pojavljuju i detalji stravičnog čina.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Đekić sa žrtvom ima zajedničko dijete, ali nisu bili u vezi u posljednje vrijeme. Policija ga do sada nema evidentiranog kao počinioca kaznenog djela ni kao porodičnog nasilnika.

Ubijena žena je malo prije 15 sati u trgovini na Poljičkoj cesti slagala artikle na policu kada joj je prišao bivši partner.

Prvo ju je verbalno napao, a zatim je nasrnuo nožem na nju.

"Vikao je na nju: 'Nisi mi dala vidit dite tri miseca!' Onda je počeo ubadati i nisam više mogla gledat", priča svjedok za Slobodnu.

Ubodena petnaestak puta

Prema prvim podacima, žena je ubodena oko 15 puta. Odmah je prevezena u KBC Split, ali je preminula nedugo nakon napada.

Napadača je svladao čuvar Lidla uz pomoć nekoliko mladića koji su ga bacili na pod. Policija sprovodi uviđaj na mjestu događaja, a krenuli su u pretragu stana na Zlodrinoj poljani, gdje živi ubica.

Ubica i žrtva su navodno bili u brakorazvodnoj parnici, ali za taj podatak još uvijek nema službene potvrde.

Policija održala pres ispred mjesta zločina

Ispred trgovačkog centra izjavu za medije je dala i Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

"Muškarac je prišao ženi i nožem joj zadao više ozljeda. Prevezena je u bolnicu, ali naknadno je preminula. Muškarca su zadržali zaposlenici prodavaonice do dolaska policije. Uhićen je i odveden u službene policijske prostorije. U ovom trenutku se obavlja očevid kojim rukovodi dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika. Nad uhićenim muškarcem je u tijeku kriminalističko istraživanje. Po završetku očevida ćemo imati više okolnosti o samom kaznenom djelu", rekla je Radošević.

Na pitanje je li i napadač zadobio kakve povrede jer je, prema nekim informacijamasvjedoka, nakon što je izbo nesretnu ženu, pokušao i sebe povriejditi, Radošević je rekla kako policija za sada tema takvu informaciju.

Тагови: