Сплит

Дијете се отровало Чоколином - за све наводно криви трговци

  • Извор: Слободна Далмација
  • 11.06.2024. 13:54

Дијете је након што је појело житну кашицу Чоколино почело неконтролисано повраћати те завршило у Хитној.

Дијете у Сплиту завршило је у болници с дијагнозом тровања храном након што је појело оброк од Чоколина којем је истекао рок трајања.

Производ је купљен у трговини на истоку града, гдје живи много младих породица с малом дјецом и међу којима је тај случај посљедњих дана главна тема.

Како сазнаје "Слободна Далмација", спорно паковање Чоколина од 200 грама на полици трговине стајало је иако је рок трајања истекао још у 3. мјесецу 2024. Дијете је производ појело неколико дана након што је купљен почетком 6. мјесеца.

Погледајте хапшење осумњичених у акцији ”Ролекс”

Погледајте хапшење осумњичених у акцији ”Ролекс”

Чланови породице дјетета, које је због неконтролисаног повраћања завршило у Хитној, све су пријавили Државном инспекторату.

На терен је изашла и Санитарна инспекција те пронашла још кутија истог производа којем је истекао рок, а које су стајале међу исправним производима с новијим датумом производње.

О случају се огласио и Конзум, у којем је наводно купљен производ. Из трговачког ланца изразили су жаљење те поручили да, иако имају прописане процедуре и процесе рада, “због људске грешке у изузетним ситуацијама се може догодити да се производи не повуку са полица на вријеме”.

Мајстору из БиХ нису платили радове, он се осветио на бруталан начин

Мајстору из БиХ нису платили радове, он се осветио на бруталан начин


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: