Skoplje

Djevojčica (16) umrla od posljedica korone, druga najmlađa žrtva zaraze u Sjevernoj Makedoniji

  • Izvor: Agencije
  • 03.11.2021.21:35

U Infektivnoj klinici u Skoplju preminula je 16-togodišnja djevojka od posljedica kovida 19, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja Sjeverne Makedonije.

Kako se navodi, mlada pacijentkinja iz tetovskog sela Siričino bila je “izuzetno težak slučaj, kiseonički zavisna i sa teškom kovid pneumonijom” i nije bila vakcinisana.

– Tokom hospitalizacije je potvrđena i plućna tromboembolija. U toku liječenja dolazi do progresivnog pogoršanja respiratorne funkcije. Liječena je multidisciplinarno zbog razvijenih komplikacija, a juče je došlo do dramatičnog pogoršanja vitalnih parametara, što je dovelo do plućne embolije – navodi se saopštenju.

Ta kovid pacijentkina je u skopsku infektivnu kliniku je sa mnogo teškom kliničkom slikom dovezena iz bolnice u Tetovu, gdje je bila hospitalizivana od 21. do 23. oktobra, a prethodno je devet dana bila liječena u kućnim uslovima.

To je druga najmladja žrtva korona virusa u Sjevernoj Makedoniji od početka pandemije. Najmlađa je 15-togodišnja djevojka iz tetovskog sela Selce koja je umrla 1. septembra u Infektivnoj klinici u Skoplju.